home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Έβγαλαν το καπέλο από το Μπούρτζι

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ναύπλιο: Έβγαλαν το καπέλο από το Μπούρτζι

Μεγάλη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Μπούρτζι, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση της διάσημης καστρονησίδας του Ναυπλίου. Την ίδια στιγμή αφαιρέθηκε το «καπέλο» που είχε φορεθεί στο μνημείο στα πλαίσια των εργασιών συντήρησης που εκτελούνται επί σειρά ετών σε αυτό. Οι σκαλωσιές αφαιρέθηκαν από αυτό το σημείο, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν σε κάποια άλλα, που μαρτυρά πως οι εργασίες έχουν μέλλον ακόμα.

Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 με τις εργασίες να σταματούν από την 31.12.2015. Το έργο είχε προταθεί για μεταφορά στην επόμενη προγραμματική περίοδο και από τότε δεν είχε γίνει σχεδόν τίποτα για την υλοποίησή του. Με ενέργειες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου οι εργασίες επανεκκίνησαν και πάλι και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Την ίδια στιγμή η Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου ολοκληρώνει ένα άκρως απαιτητικό έργο τόσο από πλευρά μελέτης όσο και από πλευράς υλοποίησης στο πεδίο με την υδροδότηση και αποχέτευση της καστρονησίδας. Ένα έργο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ από ίδιους πόρους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ, το επιβλητικό μνημείο του Ναυπλίου ετοιμάζεται να παραδοθεί στο κοινό του σε πλήρη λειτουργία και να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Σημερινές φωτογραφίες:

Παλιότερη φωτογραφία:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis