Home design
home design

Χαρταετός από το μπαλκόνι στα χρόνια της καραντίνας (Εικόνες)

Η πανδημία του κορωνοϊού και το lockdown ανατρέπουν φέτος και τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας. Οι πολίτες θα μπορούν να πετάξουν χαρταετό μόνο αν μετακινηθούν στο όριο της περιοχής τους με τα πόδια ή το ποδήλατο και στέλνοντας μήνυμα με τον κωδικό “6”. Η θέση της επιστημονικής κοινότητας είναι, όπως και την Τσικνοπέμπτη, ο εορτασμός για τα Κούλουμα να γίνει στα… μπαλκόνια και αυστηρά σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Μία τέτοια περίπτωση είχαμε ήδη στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας, όπου ο Δημήτρης Παπάς έκανε πρόβα τζενεράλε για το πέταγμα του χαρταετού από το μπαλκόνι, αλλά και τη σκεπή του σπιτιού του, σε μία τελείως διαφορετική φάση από αυτές που είχαμε συνηθίσει.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι petagma-aetou-loutraki-11.jpg

Θέμα περί απαγόρευσης στο πέταγμα του αετού δεν υπάρχει, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. άλλωστε αναμένεται ότι θα εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις και περιττές μετακινήσεις.

Οι απαντήσεις για τη χρήση του κωδικού 6

Στο sms στο 13033 με κωδικό 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Δεν επιτρέπεται κανείς σε όλη την Περιφέρεια να στείλει κωδικό 6 και βγει βόλτα με αυτοκίνητο ή μηχανή, προκειμένου να πάει σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του.

Σ’ αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνεται φέτος και το πέταγμα του χαρταετού.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως στο SMS στο 13033 με κωδικό 6, δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός για όσους θέλουν να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο.

Συνεπώς, το πέταγμα του χαρταετού δεν δικαιολογείται με την χρήση SMS, εκτός και αν κάποιος διαμένει κοντά σε χώρο όπου θα υπήρχε η δυνατότητα τήρησης του εν λόγω εθίμου, με την απαιτούμενη ασφάλεια και μπορεί να μετακινηθεί ως εκεί είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο.

Δείτε εικόνες από το πέταγμα του χαρταετού στην Περαχώρα:

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis