home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορινθία: Τέλος τα πλαστικά στα ρέματα

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Κορινθία: Τέλος τα πλαστικά στα ρέματα

Μια νέα εξαγωγική δραστηριότητα επιχείρησης ανακύκλωσης στην Κορινθία φαίνεται ότι δίνει διέξοδο στην διαχείριση των φθαρμένων αμπελόπανων από τους κορινθιακούς αμπελώνες.

Το ζήτημα των πλαστικών πανιών, που ανανεώνονται στο τέλος κάθε καλλιεργητικής σεζόν αποτελεί ένα μόνιμο πρόβλημα, πληγή για το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον της Κορινθίας. Κατά κανόνα τα αμπελόπανα συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία παραμένοντας αναξιοποίητα, μολύνοντας την περιοχή, ή στη χειρότερη περίπτωση απορρίπτονται από ασυνείδητους σε ρέματα επιβαρύνοντας ακόμη και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Ωστόσο, η εταιρεία ανακύκλωσης, ECORAP που εδρεύει στο Μπολάτι Κορινθίας, κατάφερε να ανοίξει το δρόμο, βρίσκοντας τρόπο να εξάγει τα συγκεκριμένα υλικά. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας:

«Μετά από το πρώτο δοκιμαστικό φορτίο που εστάλη πριν 2 περίπου εβδομάδες με πανιά από τα αμπέλια και αφού παρελήφθησαν από το εργοστάσιο και έγιναν αποδεκτά, ήρθε η νέα παραγγελία για 10 container και για άμεση φόρτωση.

“Έτσι θα αδειάσει ο χώρος του εργοστασίου από τα πανιά, από τα αμπέλια που δεχόμασταν  για να μην πετιόνται στα ρέματα ή να μην τα καίνε οι αγρότες στα κτήματα,» δήλωσε εκπρόσωπος της ECORAP A.E., Δημήτρης Ραψωματιώτης.

Δεδομένου ότι την ευθύνη για τη διαχείριση των αμπελόπανων την έχουν οι κατά τόπους δήμοι, ελπίζουμε ότι τώρα που άνοιξε ο δρόμος και βρέθηκε μία λύση, θα υπάρξει άμεση και αποτελεσματική πρωτοβουλία από τους δήμους της Κορινθίας ώστε να λυθεί μόνιμα, σωστά και με ασφάλεια το θέμα της διάθεσης των κατεστραμμένων πανιών από τα αμπέλια.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis