home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Καιρός: Με κακοκαιρία η Καθαρά Δευτέρα

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα, χαλώντας τα όποια πλάνα για πέταγμα χαρταετού. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αν και το τρίμερο θα ξεκινήσει με ανοιξιάτικο καιρό, στη συνέχεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχουμε βροχές. Παράλληλα σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook, αναμένονται διαδοχικές και επικίνδυνες κακοκαιρίες την επόμενη εβδομάδα. 

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Το χειμωνιάτικο πρόσωπό του εμφάνισε ο καιρός από χθες ακόμη 11 Μαρτίου με τους βοριάδες να κυριαρχούν και τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους χαμηλά στη βόρεια Ελλάδα αλλά και να φτάνουν μέχρι και την Πάρνηθα στο νομό Αττικής. Φαίνεται ότι αυτή η αλλαγή είναι προάγγελος μιας άλλης σημαντικότερης στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου. 

Η Άνοιξη πάντως δεν φαίνεται να το βάζει εύκολα κάτω κι έτσι αύριο αλλά κυρίως το διήμερο Σάββατο – Κυριακή θα κάνει αισθητή και πάλι την παρουσία της με κύρια χαρακτηριστικά την άνοδο της θερμοκρασίας, τις αραιές συννεφιές που στα νότια από το απόγευμα του Σαββάτου θα είναι πιο πυκνές αλλά και την Αφρικανική σκόνη με έμφαση την κεντρική και νότια χώρα.

Μάλιστα την Κυριακή θα έχουμε και τοπικές λασπο – βροχές από την Πελοπόννησο και πιο νότια μιας κι ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα περάσει από τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας. 

Διαβάστε ακόμα

Με κακοκαιρία το πέταγμα του χαρταετού 

Με την πανδημία να περιορίζει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας, το πέταγμα του χαρταετού έστω και από την ταράτσα του σπιτιού μας ή από μια πολύ κοντινή στην οικία μας τοποθεσία κατάλληλη γι’ αυτή την δραστηριότητα θα ήταν ίσως μια παρηγοριά ή καλύτερα μια νότα αισιοδοξίας στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε. Δυστυχώς όμως ο καιρός δεν θα είναι με το μέρος μας μιας και για εκείνη την ημέρα μας ετοιμάζει μια ισχυρή κακοκαιρία η οποία θα απασχολήσει αρκετές περιοχές. 

Βροχές Καθαρά Δευτέρα 2021

Έτσι λοιπόν την Καθαρά Δευτέρα αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά, τα βόρεια αλλά και το ανατολικό Αιγαίο με τους ανέμους να στρέφονται σε δυτικούς βορειοδυτικούς και να φτάνουν ακόμη και τα επίπεδα θυέλλης 8 – 9 μποφόρ τόσο στην ξηρά όσο και τη θάλασσα ενώ δεν θα λείπουν και τα χιόνια σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση πρώτα στα δυτικά και βόρεια και από το απόγευμα και μετά στο σύνολο της χώρας μας. 

Διαδοχικές και επικίνδυνες κακοκαιρίες τη νέα εβδομάδα

Με διαδοχικές κακοκαιρίες οι οποίες είναι σε θέση να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα θα κυλήσει το σύνολο της νέας εβδομάδας. Είναι πιθανό να δούμε τα χιόνια να κατεβαίνουν και πάλι σε χαμηλά υψόμετρα προς τη βόρεια Ελλάδα ενώ και οι ισχυρές βροχές – καταιγίδες είναι σε θέση να δημιουργήσουν πλημμυρικά επεισόδια με τους ανέμους να φυσούν σε μεγάλες εντάσεις. 

Θερμοκρασίες Καθαρά Δευτέρα 2021

Στον χάρτη απεικονίζεται το αίτιο για την βαρυχειμωνιά που φαίνεται να επηρεάζει τη χώρα μας στο υπόλοιπο του Μαρτίου όπου το ατμοσφαιρικό βουνό θα εξαπλωθεί προς τη βορειοδυτική Ευρώπη φέρνοντας ψυχρές αέριες μάζες (μπλε αποχρώσεις) στη γειτονία μας με συνέπεια την επικράτηση έντονα ασταθούς και ψυχρού καιρού. 

Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε μία από τις τελευταίες δράσεις του φετινού Χειμώνα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button