home design 800x400
home design 1170Χ320

Η Μαριάννα Λάτση συζητά για την αγορά ποσοστού της ΤΕΡΝΑ

Η Μαριάννα Λάτση, μετά και την συμφωνημένη έξοδο της από την εισηγμένη εταιρεία Lamda Development το περασμένο καλοκαίρι συζητά, σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, την συμμετοχή της στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Και αυτό μπορεί να γίνει με την εξαγορά μέρους του ποσοστού που κατέχουν οι Ολλανδοί της Reggeborgh.

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για ένα ποσοστό της τάξης του 7% στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η είσοδος της κας Λάτση στην εισηγμένη εταιρεία δεν αποκλείεται να συνοδευθεί και από ευρύτερες μετοχικές αλλαγές και αναδιάταξη δυνάμεων. Σήμερα, οι Ολλανδοί κατέχουν κάτι παραπάνω από το 30 % της εισηγμένης εταιρείας και ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης ποσοστό της τάξης του 16%.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες συζητήσεις ξεκίνησαν μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων της 27ης Ιανουαρίου, κατά την οποία η εταιρεία ανέλαβε την διοίκηση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Μαριάννα Λάτση

Οι εξελίξεις στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν είναι ανεξάρτητες από τις προτεραιότητες και τις επιλογές των Ολλανδών στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Μια ρευστοποίηση μεγάλου μέρους της επένδυσης τους στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα τους δώσει μια ισχυρή κεφαλαιακή ένεση που με την σειρά της θα επιτρέψει άνεση κινήσεων στο πεδίο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (π.χ συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, ενίσχυση της θέσης και του ρόλου τους στα επιχειρηματικά πράγματα).

Η ολλανδική εταιρεία συμμετέχει με 14,1% στην Ελλάκτωρ και παράλληλα ελέγχει το 30,2% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η κίνηση αυτή της Μ. Λάτση για το ποσοστό των Ολλανδών, εφόσον ολοκληρωθεί (αναμένονται ανακοινώσεις), θα ενισχύσει περαιτέρω τη διοίκηση του κ. Γ. Περιστέρη καθώς μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο αδιέξοδο που θα μπορούσε να δημιουργηθεί με την συμμετοχή των Ολλανδών τόσο στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όσο και στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

in.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis