home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθησαν, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δύο άτομα, που σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, αυτόφωρης διαδικασίας.

Παράλληλα, δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, σχηματίστηκε και σε βάρος ενός ακόμη ατόμου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι με χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα παραπάνω στοιχεία τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε ο τόπος κατοικίας τους.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρία κινητά τηλέφωνα, δύο εσωτερικοί και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, καθώς και φορητό μέσο αποθήκευσης USB.

Επίσης, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ για τον τρίτο δράστη προέκυψε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis