home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ρύπανση στον Αργολικό: Κάτοικοι έφυγαν από τα σπίτια τους για 2-3 μέρες λόγω της δυσοσμίας

Ρύπανση Αργολικού κόλπου από λύματα

«Πιθανότατα να αποτελεί κάποιο έκτακτο εποχικό περιστατικό λόγω έντονης δραστηριότητας των χυμοποιείων», ήταν η απάντηση του Κώστα Σκρέκα στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, κατόπιν κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Β2 Δυτικής Αθήνας, Κρίτωνα Αρσένη, αναφορικά με τη ρύπανση του Αργολικού Κόλπου από τα ανεπεξέργαστα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού.

«Το Ναύπλιο βρέθηκε μπροστά σε μια αδιανόητη κατάσταση. Κάτοικοι χρειάστηκαν να σηκωθούν να φύγουν από τα σπίτια τους για δυο τρεις ημέρες, καθώς η δυσοσμία, από μια -στην πράξη- περιβαλλοντική καταστροφή ήταν τεράστια. Ήταν περιβαλλοντική καταστροφή, γιατί έπληξε τον υγρότοπο της Νέας Κίου, έναν πάρα πολύ σημαντικό υγρότοπο και σαν ενδιάμεσο σταθμό μετανάστευσης ειδών, αλλά και τοπικής σημασίας, έτσι και αλλιώς», ανέφερε ο κ. Αρσένης.

«Τι γίνεται τελικά με τη διαχείριση του βιολογικού καθαρισμού, όπου φαίνεται ότι δεν λαμβάνουν μέτρα συμμόρφωσης όσον αφορά στον επαρκή αριθμό μετρήσεων και ελέγχων όπως ορίζει η Οδηγία πλαίσιο για τα νερά;» ρώτησε ο κ. Αρσένης. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες γιατί υπάρχει έλεγχος σε εξέλιξη.

Σε ακραία υποστελεχωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς που καθιστούν αναποτελεσματικό τον έλεγχο και την πρόληψη σημαντικών επεισοδίων ρύπανσης, όπως αυτό στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Νέας Κίου, έκανε λόγο ο Κρίτων Αρσένης.

Κλείνοντας είπε «θα περίμενα τουλάχιστον να μας ανακοινώνατε σήμερα πως θα προχωρήσετε σε πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Πριν λίγες ημέρες πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου λόγω της δυσοσμίας. Τι περιμένετε να γίνει για να αντιδράσετε;»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis