home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΚοινωνίαΕλλάδα

Επιστρέφει ο χειμώνας

Με δύο κύματα κακοκαιρίας επιστρέφει ο χειμώνας στην πατρίδα μας. Το πρώτο κύμα αναμένεται από αύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου, ενώ το δεύτερο αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας μετά τη Καθαρά Δευτέρα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, όπως είπαμε, αναμένεται αύριο Τετάρτη, 10 Μαρτίου, αλλά και την Πέμπτη όπου βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας καθώς θα μετατοπιστεί προς τα ανατολικά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες και στο τελείωμά του την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, οι θυελλώδεις βοριάδες αλλά και η πτώση της θερμοκρασίας.


Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα (βροχές – καταιγίδες) τοπικά θα είναι ισχυρά στα δυτικά, τα βορειοανατολικά όπως επίσης και το ανατολικό Αιγαίο.

Την Πέμπτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα αφορούν το Αιγαίο καθώς και περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας που βρέχονται από αυτό. Ταυτόχρονα οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά προσεγγίζοντας μέσα στο Αιγαίο τα επίπεδα θυέλλης (8 μποφόρ). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με το κρύο αρκετά έντονο τη νύχτα και το πρωί οπότε και θα σημειωθεί τοπικά παγετός τις πρωινές ώρες της Παρασκευής προς τα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Μέσα στην Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο ο καιρός αναμένεται να «μαλακώσει» μιας και θερμότερες αέριες μάζες θα κινηθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς τη χώρα μας ανεβάζοντας και πάλι τη θερμοκρασία.

Η όλη αυτή εξέλιξη οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό που από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα κινηθεί ανατολικά και μέσα στην Κυριακή θα περάσει από τα νότια τμήματα της χώρας μας δίνοντας και τοπικές βροχές – λασποβροχές με έμφαση τα κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Κακοκαιρία μετά την Καθαρά Δευτέρα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του Κλέαρχου Μαρουσάκη: «Αλλαγή στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία με την μεσημβρινή ροή (ο καιρός έρχεται από τον βορρά) να επικρατεί, αναμένουμε από τις 15 του μήνα και μετά. Όπως μπορούμε να δούμε στον σχετικό χάρτη το ατμοσφαιρικό βουνό που εδώ και ημέρες καλύπτει τα νότια τμήματα της Ευρώπης αναμένεται να επεκταθεί προς τα βορειοδυτικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου ανοίγοντας στην ουσία τον δρόμο στις κακοκαιρίες ώστε να μας έρθουν από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Έτσι λοιπόν εκτιμούμε ότι από τις 15 Μαρτίου και μετά, διαδοχικές κακοκαιρίες θα δώσουν αρκετές βροχές – καταιγίδες και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα με το κρύο να κάνει αισθητή την παρουσία του σε μια από τις τελευταίες ίσως εμφανίσεις του Χειμώνα μιας και η Άνοιξη δεν φαίνεται να αφήνει και πολλά περιθώρια δράσης».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button