home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτισμόςΜεσσηνία

Φεστιβάλ Αφήγησης: «Της ελιάς το δάκρυ» στην Καλαμάτα

Το 2ο φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «Στης ελιάς το δάκρυ» συνδιοργανώνουν και φέτος η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το Σάββατο 6 Μαρτίου θα διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου και πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ, έγινε μια γνωριμία τους παραμυθάδες της πόλης που συμμετείχαν στην παραγωγή της Σταχταδράχτως και στην συνέχεια παρουσιάστηκε η σπονδυλωτή αφήγηση «Σταχταδράχτω». H αφήγηση είναι βασισμένη στο ομώνυμο λαϊκό Παραμύθι από την συλλογή της Άννας Αγγελοπούλου, «Ελληνικά Παραμύθια» – Ά τόμος- Οι Παραμυθοκόρες. Αμέσως μετά η Εμμανουέλα Κατρινάκη, φιλόλογος και δόκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας παρουσίασε τα πολλά πρόσωπα της Σταχτοπούτας στην προφορική παράδοση.

Την «Σταχταδράχτω» αφηγήθηκαν οι: Αγγελική Θεοδωρακοπούλου, Γεωργία Γκότση, Γιώτα Ηλιοπούλου, Εύη Ντινοπούλου, Κατερίνα Γυφτάκη , Λίλλυ Τριαντάρη, Σπύρος Τσίρος και Χριστίνα Δίμιζα.

Την βιντεοσκόπηση και την ηχογράφηση έκανε ο Αλέξανδρος Μπεκ. Την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Χριστίνα Δίμιζα, Λίλλυ Τριαντάρη και Στάθης Γυφτάκης, ενώ το μοντάζ ο Αλέξανδρος Μπεκ και ο Στάθης Γυφτάκης. Η μουσική των τίτλων είναι του Στάθη Γυφτάκη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://vimeo.com/518589669/2efc44844e

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button