home design 800x400
home design 1170Χ320

Πώς φαίνεται από ψηλά το Φιλιατρινό Φράγμα που θα αρδεύει 34.000 στρέμματα (Βίντεο)

Εντυπωσιάζει από ψηλά το Φιλιατρινό Φράγμα ένα έργο ζωτικής σημασίας του για τον κάμπο της Τριφυλίας. Αυτό που απομένει πλέον για να λειτουργήσει είναι τα δίκτυα άρδευσης. Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες και τεθεί σε λειτουργία, αναμένεται να αρδεύει 34.000 στρέμμματα.

Βρίσκεται στη Χριστιανούπολη του Δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία, ένα χωριό 12 χιλιόμετρα ανατολικά των Φιλιατρών που ονομάζεται αλλιώς Χριστιάνοι. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 392 μέτρων και απέχει 13 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους.

Φιλιατρινό φράγμα

Η Χριστιανούπολη

Το σημερινό χωριό είναι κτισμένο πάνω σε αρχαίο οικισμό, του οποίου, πολλά από τα ερείπιά του έχουν επισημανθεί. Θεωρείται ότι στην περιοχή υπήρχε ιερό του Σωτήρος Διός.

Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, επιβλητικό βυζαντινό μνημείο του 11ου αιώνα (1070-1075), το οποίο θεωρείται, σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, ως το «στολίδι» του χωριού και το «καύχημα του Μοριά», καθώς συγκρίνεται κατασκευαστικά με τον ναό της Αγια-Σοφιάς της Κωνσταντινούπολης («Αγιά Σωτήρα στο Μοριά και Αγιά Σοφιά στην Πόλη»).

Χριστιανούπολη Μεσσηνίας

Εκτός από τα καλοδιατηρημένα παλαιά σπίτια, στο κέντρο του χωριού υπάρχουν πηγές με κρυστάλλινα νερά, καθώς και μια τεχνητή λίμνη με πάπιες και ξύλινα γεφυράκια και δίπλα η ταβέρνα του χωριού, που προσφέρει διάφορα τοπικά εδέσματα. Στο χωριό υπάρχει επίσης και ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου.

Εναέρια πλάνα από το φράγμα

Ο nikos.tsiak πέταξε με το drone του πάνω από το Φιλιατρινό Φράγμα καταγράφοντας εντυπωσιακά πλάνα που κόβουν την ανάσα.

Δείτε το βίντεο:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis