home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Ελλάδα

Σεισμός 5,9 ρίχτερ ταρακούνησε και πάλι για τα καλά την Ελασσόνα

Νέος ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε στην Ελασσόνα το βράδυ της Πέμπτης 4 Μαρτίου. Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 20:38, ήταν 16 χλμ. νότιο-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και το εστιακό βάθος στα 11,3 χλμ. Πρόκειται για την ίδια περιοχή, στην οποία καταγράφηκε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ την Τετάρτη 3 Μαρτίου.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Λίγα λεπτά αργότερα, σημειώθηκαν δύο ακόμα σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή, 4,1 Ρίχτερ με επίκεντρο 10χλμ ΝΑ της Καλαμπάκας και 4,3 Ρίχτερ 26 χλμ. βόρεια της Ελασσόνας.

Εξαιτίας του ισχυρότατου μετασεισμού που σχεδόν άγγιξε το μέγεθος του χθεσινού κυρίως σεισμού, υποχώρησε ο τοίχος μία οικίας που ήδη είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές όπως επίσης σημειώθηκαν νέες ζημιές σε κτίσματα που ήδη είχαν υποστεί ζημιές από χθες, σε χωριά της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο σπίτια κατέρρευσαν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς ούτε έχει γίνει κλήση στην Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας. Βεβαίως οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι από την Τετάρτη βρίσκονται εκτός των σπιτιών τους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button