home design 800x400

Δικαστήριο: Γκάζι – φρένο σε χυμοποιεία για να πάρουν πορτοκάλια της Αργολίδας

Σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες, τα εσπεριδοειδή των οποίων παρέμεναν στα δέντρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τα χυμοποιεία και τον βιολογικό καθαρισμό, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου, με την οποία φαίνεται ότι θα ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια που είχαν σταματήσει να δέχονται εσπεριδοειδή.

Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει τα εργοστάσια, τους αφήνει με περιορισμούς τη δυνατότητα να λειτουργήσουν.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι ιδιοκτήτες των χυμοποιείων κατά της ΔΕΥΑΑΡΜ, αναφέρει ότι πρέπει να μειωθεί ο όγκος των λυμάτων κατά 10% τουλάχιστον για κάθε εργοστάσιο και να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα όρια των ρύπων σύμφωνα με τις προηγούμενες συμβάσεις που είχαν με τη ΔΕΥΑΑΡΜ.

Οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των προϋποθέσεων σημαίνει αυτόματη καταγγελία της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΑΡΜ και των χυμοποιείων.
Στην απόφαση προβλέπεται ακόμα η διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων στα δείγματα από ανεξάρτητα ή κρατικό μικροβιολογικό εργαστήρια.

Σχόλια

Exit mobile version