home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Αρκαδία

Αρκαδία: Καταρρέει η ιστορική Ι.Μονή Καλτεζών

Νικημένη από το χρόνο και την ανθρώπινη αδιαφορία καταρρέει σταδιακά η ιστορική Ι.Μονή Καλτεζών Αρκαδίας. Το μοναστήρι, που έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία, υπέστη σοβαρότατες ζημιές, μετά από κατάρρευση τμήματος πτέρυγας του κτιρίου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος επισκέφθηκε το χώρο της Ιεράς Μονής τη Δευτέρα 1η Μαρτίου και διαπίστωσε τις ζημιές. Από εκεί μιλώντας στο arxon.gr απηύθυνε έκκληση για να συνδράμουν οι χριστιανοί ώστε να ανακαινισθεί το Μοναστήρι.

Χαρακτήρισε πόνο ψυχής το συναίσθημα που τον διακατείχε όταν είδε ιδίοις όμμασι τις σοβαρότατες ζημιές, οι οποίες προκλήθηκαν από κατάρρευση τμήματος του Μοναστηριού.

Ο Σεβασμιώτατος θύμισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε το Μοναστήρι στους Αγώνες για την Ελευθερία, το χαρακτήρισε «φάτνη και λίκνο της Νεότερης Ελλάδος», αφού εκεί έλαβε χώρα το Βουλευτήριο της Πελοποννησιακής Γερουσίας στις 26 Μαΐου 1821.

Είναι λυπηρό, το Μοναστήρι που άντεξε 200 χρόνια και φέτος που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από το 1821 να παρουσιάζει αυτή την εικόνα, σημείωσε.

Ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος αναφερόμενος στην κτιριακή φθορά του χρόνου σε συνδυασμό με την κοίμηση της τελευταίας Ηγουμένης πέρυσι, απηύθυνε πατρική έκκληση σε όλους τους Έλληνες να συνδράμουν με την βοήθειά τους στην αναστήλωση της Μονής, προκειμένου να έχει την μορφή που της αξίζει για την προσφορά της στο Έθνος.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button