home design 1800x300 (banner)
ΑργολίδαΟικονομία

Αργολίδα: Παραγωγοί σε απόγνωση, ακόμα ψάχνουν μία απάντηση

Την απογοήτευσή τους εκφράζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Αργολίδας από τη στασιμότητα που παρατηρείται στο θέμα της κοινωνικής απόσυρσης και της στρεμματικής ενίσχυσης που έχουν επανηλειμμένα ζητήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Για το ζήτημα έχουν γίνει συναντήσεις και παρεμβάσεις από τους τρεις βουλευτές Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, Γιάννη Γκιόλα και Ανδρέα Πουλά, καθώς και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, χωρίς να υπάρξει κάποια δέσμευση από την πολιτική ηγεσία για την ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών, παρά μόνο υποσχέσεις.

Η ομάδα παραγωγών ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ επανέρχεται στο θέμα της καταστροφής των εσπεριδοειδών της Αργολίδας με νέα επιστολή της στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, στην οπία αναφέρονται τα εξής:

«Στις 11/1/2021 σας απευθύναμε επιστολή σχετικά με την καταστροφή πού έχουν υποστεί τα εσπεριδοειδή στην Αργολίδα και ζητούσαμε την λήψη άμεσων μέτρων για τον μετριασμό τών επιπτώσεων, χωρίς να λάβουμε καμία απάντηση. Γιά την ιστορική αποτύπωση η επιστολή ανέφερε τα εξής:

“Αξιότιμε Υπουργέ. Τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας αντιμετωπίζουν εφέτος μιά πρωτοφανή κατάσταση, πού με βεβαιότητα οδηγεί σε κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής ,με μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Αφενός επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και πολλές βροχές, πού μειώνουν την αντοχή στον χρόνο των προϊόντων και αφετέρου ενώ βρισκόμαστε στη μέση της εμπορικής περιόδου έχει διακινηθεί λιγότερο απο το 10% της ποσότητας.

Είναι λοιπόν απολύτως βέβαιο πώς βρισκόμαστε εμπρός από μια μεγάλη κατάρρευση του εισοδήματος των παραγωγών, πού οριακά μπορεί να συγκρατηθεί άν υπάρξουν άμεσες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου και συγκεκριμένα:

1) Έκτακτη αύξηση των ποσοτήτων κοινωνικής απόσυρσης των Οργανώσεων Παραγωγών με στόχο την στήριξη της εμπορίας και

2) Στρεμματική ενίσχυση με σκοπό την συνέχιση της καλλιέργειας και την επόμενη περίοδο, που με τις συνθήκες που επικρατούν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τους παραγωγούς.

Με εκτίμηση. Για την ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ ΑΕΣ ΑΕ.
Ο Πρόεδρος Πιπέρος Κωνσταντίνος.
Αργος 11/1/2021″.

Στο διάστημα πού ακολούθησε ενημερωθήκατε για την σοβαρότητα και το επείγον του θέματος, τόσο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, όσο και από τους τοπικούς Βουλευτές. Προφανώς και αυτών η παρέμβαση δεν στάθηκε ικανή να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά σας, ούτε καν να απαντήσετε.

Στις 28/2/2021 ,σαράντα πέντε ημέρες μετά την ενημέρωσή σας, διαβάσαμε στόν τοπικό τύπο την απάντησή σας, στην σχετική με το θέμα ερώτηση πού σας απηύθηνε στην Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός (3173/12-1-2021), όπου μέσα απο 4.300 λέξεις κατορθώνετε να μήν πείτε τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα.

Με την παρούσα επανερχόμαστε και σας ζητάμε να παρέμβετε επειγόντως, καθώς η εμπορική περίοδος κλείνει με τεράστιες ζημιές και για να υπάρξει επόμενη παραγωγή, θα πρέπει να προηγηθεί καλλιέργεια, πού οι παραγωγοί όπως είναι η σημερινή κατάσταση δεν θα έχουν καμία οικονομική δυνατότητα.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ ΑΕΣ ΑΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΙΠΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button