home design

Κορωνοϊός: 5 θετικοί σε 138 rapid test στο Κρανίδι και αγωνία για 57 μοριακά

Σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου ολοκληρώθηκε λήψη δειγμάτων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Αργολίδας του ΕΟΔΥ, στην Ερμιονίδα, για την διάγνωση κορωνοϊού. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά το κλιμάκιο βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και έλαβε 52 δείγματα από μαθητές, καθηγητές και γενικότερα δημότες, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα, πραγματοποιώντας μοριακό τεστ.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν 138 rapid test σε δημότες, σε χώρο έξω από το Super Market ”Lidl”, στο Κρανίδι, όπου διαγνώστηκαν 5 θετικά κρούσματα, τα οποία παραπέμφθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ.

Οι απαντήσεις των 57 συνολικά μοριακών τεστ θα αρχίσουν να καταγράφονται από σήμερα το βράδυ.

«Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού», δηλώνει ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος. Και συμβουλεύει: «Τηρούμε τα μέτρα για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας».

Σήμερα στην Αργολίδα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 25 νέα κρούσματα, νούμερο ανησυχητικό με δεδομένο ότι την Κυριακή συνήθως γίνονται λιγότερα τεστ από άλλες μέρες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version