home design 800x400
home design 1170Χ320

Αρχαία Ολυμπία: Σπάνιες εικόνες από το 1958 και το 1966

Αρχαία Ολυμπία εν έτει 1966… Εικόνες καταγεγραμμένες σε ένα βουβό φιλμ των 8mm που φέρνει στο φως η Aylon Film Archives. Το video παρουσιάζει πανοραμική άποψη του ιερού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας και στη συνέχεια περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Ξεκινώντας από το εργαστήριο του Φειδία φτάνουμε στο Στάδιο όπου υπάρχει λεπτομερής κινηματογράφηση του χώρου.

Η Ολυμπία, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας.

Τα πλάνα γυρίστηκαν από τον A. G. Bonar κατά το οδοιπορικό του στην Πελοπόννησο τον Ιούλιο του 1966.

Δείτε το video:

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας το 1958

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας. Τα πλάνα ξεκινάνε με το αριστουργηματικό μαρμάρινο άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη (340 π.Χ.) που είναι από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου. Στη συνέχεια ο φακός εστιάζει στα γλυπτά των αετωμάτων και των μετοπών του Ναού του Δία. Τέλος κλείνει με σειρά αγαλμάτων ρωμαϊκής εποχής.

Δείτε το video:

Στην Αρχ. Ολυμπία το 1958

Στον δρόμο από Αθήνα προς Αρχαία Ολυμπία βλέπουμε σύντομο πλάνο από τη διώρυγα της Κορίνθου καθώς ένα εμπορικό τρένο με ατμομηχανή περνά πάνω από τη σιδερένια γέφυρα. Στη συνέχεια γίνεται περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τη βοήθεια ξεναγού. Βλέπουμε τους αρχαίους ναούς, τις κολώνες του Ναού του Δία και καταλήγουμε στο Στάδιο. Στο τέλος του φιλμ βλέπουμε μια μικρή κατασκήνωση με σκηνές σε περιοχή εκτός του αρχαιολογικού χώρου. Η Ολυμπία, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας.

Δείτε το video:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis