home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καμπόσος για Χυμοποιεία: Να λειτουργούν κανονικά τους βιολογικούς τους

Αναβρασμός επικρατεί στην Αργολίδα μετά την καταγγελία από τη ΔΕΥΑΑΡ-Μ των συμβάσεων με τέσσερα χυμοποιεία της Αργολίδας, που αφορούν στην απόρριψη λυμάτων στο Βιολογικό καθαρισμό. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να ανασταλούν άδειες λειτουργίας των βιομηχανιών, με σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην τοπική οικονομία, όσο και στο εισόδημα των αγροτών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη τα εργοστάσια με την σειρά τους αποφάσισαν να σταματήσουν να λαμβάνουν ποσότητες εσπεριδοειδών για χυμοποίηση, με ότι συνεπάγεται αυτό τέτοια εποχή, όπου αρκετές ποσότητες βρίσκονται ακόμα στα δέντρα.

Καμπόσος: Δεν επιθυμούμε να πλήξουμε τους χυμοποιούς

Ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, με σημερινή του δήλωση, ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων:

«Δεν επιθυμούμε να πλήξουμε τους χυμοποιούς αλλά απαιτούμε να λειτουργούν κανονικά τους βιολογικούς τους, ώστε να μην ρυπαίνουν τον Αργολικό κόλπο.

Σε λύματα που εξέρχονται από τις βιομηχανίες και εισέρχονται στον Βιολογικό Άργους-Ναυπλίου, οι τιμές του COD φτάνουν και τα 7910mg/l όταν το όριο είναι 1500!!! Οι βιομηχανίες χυμοποιείας οφείλουν να έχουν βιολογικούς και να τους λειτουργούν.

Μετά από ελέγχους και με στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα τον βαθμό ρύπανσης από τα χυμοποιεία ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ υποχρέωση εκ του νόμου προσφύγαμε στον εισαγγελέα και στην Περιφέρεια η οποία είναι η αρμόδια για την άδεια λειτουργίας τους”.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων

Δείτε παρακάτω τι έδειξαν οι μετρήσεις που έγιναν στις βιομηχανίες:


Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis