home design 800x400

Εις βάθος ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Πώς θα συντονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς

Ενημέρωση για τη «Βόμβα κορωνοϊού» που απειλεί την Πελοπόννησο είχε από πρώτο χέρι ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το πρωί της Παρασκευής συμμετεέχοντας στην ευρεία σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η σε βάθος ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού και ο καλύτερος συντονισμός όλων των υπό την εποπτεία τους φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στη σύσκεψη που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Προέδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Προέδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, ενώ ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε εκτενώς τους παριστάμενους για την επιδημιολογική εικόνα κάθε μίας από τις 13 Περιφέρειες.

Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκε η σύσκεψη να επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή για την αμφίδρομη ενημέρωση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δράσεών τους.

Σχόλια

Exit mobile version