home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFeatured

Ναύπλιο: Ο κόσμος κοιτάει πώς θα ξεφύγει από την Αστυνομία όχι από τον κορωνοϊό!

Σε σκληρό lockdown βρίσκεται από χθες Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και το Ναύπλιο, με τον δήμαρχο όμως να δίνει με δηλώσεις του την πραγματική διάσταση του προβλήματος: «Ο κόσμος κοιτάει πώς θα ξεφύγει από την αστυνομία και όχι από τον κορωνοϊό» επισημαίνει εκφράζοντας τη μεγάλη ανησυχία του για τη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων.

Η απόφαση της ΓΓ Πολιτικής προστασίας ότι η πόλη του Ναυπλίου βρίσκεται πλέον στο «κόκκινο», επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δε φαίνεται να θέτει στους πολίτες σε συναγερμό ως προς την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Κι ενώ το ιικό φορτίο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα βρίσκεται σε αυξητική τάση, κάτι που σήμανε συναγερμό στους ειδικούς, ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος εντοπίζει την πραγματική διάσταση του προβλήματος:

«Πλέον ο κορωνοϊός βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι, είτε είναι στο κόκκινο, είτε στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη είναι ότι τα μέτρα πρέπει να τηρούνται. Είμαστε κουρασμένοι, η υπομονή μας εξαντλείται, όμως αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία για να δείχνουμε εφησυχασμό και να μην τα τηρούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κωστούρος, προσθέτοντας ότι «πλέον ο κόσμος κοιτάει πώς θα ξεφύγει από την αστυνομία και όχι πώς θα ξεφύγει από τον κορωνοϊό». «Τη μάσκα τι φοράμε για να προστατευτούμε, δεν την φοράμε για να μην φάμε πρόστιμο», επισημαίνει σε δηλώσεις του.

«Άργος και Ναύπλιο είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δεν μπορεί να κλείνει το Άργος και να μένει ανοικτό το Ναύπλιο. Ή και τα δύο ή κανένα. Το πρώτο πράγμα που κοιτά η Πολιτική Προστασία είναι η δυναμική των κρουσμάτων και η αντοχή των νοσοκομείων. Το κάθε κρούσμα έχει την δική του δυναμική. Από εκεί και πέρα είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψιν για μια περιοχή προκειμένου να κλείσει ή να μην κλείσει», διευκρινίζει ο δήμαρχος Ναυπλιέων, ο οποίος τονίζει ότι η αγορά όλο αυτό το διάστημα δούλευε συνεχώς.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κωστούρος όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν σε συνεχή επαφή με την Πολιτική Προστασία και το Γενικό Γραμματέα, Βασίλειο Παπαγεωργίου, ενώ πριν από 15 ημέρες είχε απευθύνει ανοικτή επιστολή προκειμένου να κλείσουν οι σχολικές μονάδες.

«Εμείς ως δημοτική Αρχή είμαστε πάρα πολύ κοντά στο ζήτημα που έχει προκύψει με την πανδημία του κορωνοϊού. Συνεχώς διενεργούνται τεστ. Το κρατάμε στην επικαιρότητα για να είναι συγκεντρωμένος ο κόσμος. Δεν είμαστε όπως παλιά, θέλουμε να γίνουμε», καταλήγει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων.

Τα μέτρα που ισχύον στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (Β’ απλό κόκκινο)

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
  • Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.
  • Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) για Λύκεια.
  • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  • Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away.
  • Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα στο Ναύπλιο θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021 και ώρα 6.00.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Να εισηγείται το κλείσιμο των σχολείων ξέρει. Που τα παιδιά πάνε με μάσκες βέβαια.
    Να κλείσει τις παιδικές χαρές που δεν χρειάζεται να κάνει εισήγηση δεν ξέρει βέβαια.
    Στις παιδικές χαρές του Δήμου Ναυπλιέων λέω,που όλα τα παιδιά είναι χωρίς μάσκες όπως και οι γονείς που τα συνοδεύουν.
    Αλλά βέβαια,το υπουργείο Παιδείας φταίει που δεν κλείνει τα σχολεία.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button