home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΡεπορτάζFeatured

Ναύπλιο: Νέκρωσε η πόλη στις 6 το απόγευμα

Σπίτια τους από νωρίς αναγκάστηκαν να κλειστούν για ακόμα μια φορά οι Ναυπλιώτες, μην έχοντας άλλη επιλογή μετά το σκληρό lockdown που επιβλήθηκε στο Δήμο Ναυπλιέων, λίγες μέρες μετά από αυτό στο δήμο Άργους – Μυκηνών. Ο λόγος των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων που οδήγησαν την Αργοναυπλία στο «κόκκινο» ήταν η έξαρση κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, που έφθασαν τα 104 ενεργά κρούσματα, σε όλη την Αργολίδα, εκ των οποίων τα 99 σε Ναύπλιο και Άργος.

Σήμερα στην Αργολίδα εντοπίστηκαν ακόμα 19 κρούσματα, μεταξύ των οποίων σε μαθητή του 2ο Γυμνασίου Ναυπλίου, με το τμήμα στο οποίο φοιτούσε να κλείνει για 14 ημέρες.

Πρώτη μέρα σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στο Ναύπλιο που η κυκλοφορία του κόσμου σταματούσε από τις 6 το απόγευμα με την πόλη να παρουσιάζει εικόνα ερήμωσης.

Οι αλλαγές στις μετακινήσεις που επέβαλε στο νομό ο Νίκος Χαρδαλιάς, αποτυπώθηκαν στην Αργολική πρωτεύουσα που νέκρωσε από τις 6 το απόγευμα. Οδηγοί και πεζοί έσπευδαν βιαστικοί για να προλάβουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους λίγο πριν το απαγορευτικό, ενώ παράλληλα περιπολικά και μηχανές της αστυνομίας περιπολούσαν και έπιαναν θέσεις για ελέγχους. Περίπτερα και καταστήματα έκλεισαν από τις 5 το απόγευμα, με εξαίρεση όσα κάνουν delivery.

Άδειοι οι δρόμοι με αστυνομία και λιμενικό να πραγματοποιούν πολλές περιπολίες και να στήνουν μπλόκα για τον εντοπισμό τυχόν παραβατών.

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις στο απολύτως αναγκαίο, στο πλαίσιο της αποτροπής της διασποράς της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τις επόμενες ημέρες η ΚΟΜΥ Αργολίδας έχει προγραμματίσει σειρά ελέγχων στο Δήμο Ναυπλιέων, και συγκεκριμένα σε Ναύπλιο, Αγία Τριάδα και Ανυφί. Από την πορεία που θα έχουν τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες θα κριθεί αν θα παραταθούν τα ισχύοντα μέτρα και μετά την 1η Μαρτίου, κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο.

Φωτορεπορτάζ από την έρημη πόλη του Ναυπλίου πριν και μετά τις 6 το απόγευμα:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button