home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Για συμπληρωματικότητα των νοσοκομείων και όχι συγχώνευση μιλά η κυβέρνηση

Κορωνοϊός στα νοσοκομεία

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά, σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Αργολίδας, υποστήριξε ότι «σίγουρα στόχος μας είναι και εκεί να λειτουργούν με επάρκεια προσωπικού, και βεβαίως να μπορούμε να καλύπτουμε συνεχώς τις ανάγκες οι οποίες προκύπτουν. Στα νοσοκομεία της Αργολίδας (Άργους και Ναυπλίου) ανέφερε πως συνολικά ως επικουρικό προσωπικό υπηρετούν 102 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 13 γιατροί, 48 άτομα ως νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και 41 άτομα λοιπού προσωπικού. Το 2020 προκηρύχθηκαν συνολικά 4 θέσεις και για τα δύο νοσοκομεία, αριθμός που πραγματικά δεν αντιστοιχεί στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών του νοσοκομείου. Γι’ αυτό, στη νέα προκήρυξη που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, προχωρήσαμε στην προκήρυξη 10 νέων θέσεων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και πρόσθεσε πως «αυτές οι θέσεις θα δώσουν μία ‘ανάσα’ στα δύο αυτά νοσοκομεία της περιοχής».

Αντιστράφηκαν οι προτεινόμενες θέσεις στα δύο Νοσοκομεία;

Περίεργα πράγματα ακούγονται όλο και πιο έντονα γύρο από την επάνδρωση του Νοσοκομείου Αργολίδας και των αριθμό των θέσεων των γιατρών που εγκρίθηκαν. Οι φήμες φωνάζουν ότι μετά από «παρέμβαση» εγκρίθηκαν 7 προσλήψεις στο Ναύπλιο έναντι 3 στο Άργος παρ όλο που η αρχική πρόταση που έφυγε προς την κυβέρνηση προέβλεπε ακριβώς το αντίθετο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον καθησυχασμό της διοίκησης της μονάδας του Άργους ότι θα γίνουν νέες συμπληρωματικές προσλήψεις. Αν η φήμες αληθεύουν γενάτε το ερώτημα ποιος αοράτως διοικεί το Νοσοκομείο Αργολίδας!

Άλλο πράγμα ένα Νοσοκομείο στο ίδιο κτήριο κι άλλο συμπληρωματική λειτουργία των δύο νοσοκομείων

Την πρόθεση της κυβέρνησης για την ενίσχυση του διοικητικά ενιαίου Νοσοκομείου Αργολίδας, υπογραμμίζοντας την συμπληρωματικότητα και όχι την κτιριακή ενοποίηση, βγαίνει ως συμπέρασμα από την απάντηση του υφυπουργού στην πρόταση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά, να υπάρξει ένα νοσοκομείο στην Αργολίδα: «πρέπει να υπάρξει μία νοσοκομειακή μονάδα στον νομό. Υπάρχουν λύσεις που εξετάζονται, υπάρχουν και κονδύλια, τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης και χαίρομαι για την επισήμανσή σας ότι το νοσοκομείο του Άργους και το νοσοκομείο του Ναυπλίου θα πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την καλύτερη παροχή υπηρεσιών».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis