home design

Κορωνοϊός: Δεν αποκλείεται να «κοκκινίσει» η Τρίπολη

Αυστηροποιήθηκαν οι έλεγχοι της αστυνομίας στην Τρίπολη, λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αρκαδία. Περιπολικά και άνδρες της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ), βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης (Πλατεία Πετρινού, Αγίου Βασιλείου, Άρεως, Κολοκοτρώνη) και απευθύνουν αυστηρές συστάσεις στον κόσμο, τόσο όσον αφορά τη σωστή χρήση της μάσκας, όσο και όπου υπάρχει συνωστισμός και αυξημένη κυκλοφορία πολιτών στους δρόμους, προκειμένου να διαλυθούν, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα διασποράς του ιού.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ επεκτείνονται και στους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαθέτουν τις βεβαιώσεις μετακίνησης ή εάν έχουν αποστείλει sms που να δικαιολογεί την μετακίνησή τους.

Δεν αποκλείεται να «κοκκινίσει» η Τρίπολη

Εκατοντάδες Τριπολιτσιώτες συνέρρευσαν στην πλατεία Πετρινού, την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, για να υποβληθούν σε προληπτικά rapid tests, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

«Υπάρχει έξαρση, από την προηγούμενη Τετάρτη, ειδικά στα σχολεία. Οφείλουμε όλοι να προσέχουμε, να τηρούμε τα μέτρα και να φοράμε μάσκα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης. Εν συνέχεια, αναφέρθηκε στη πρωτοβουλία που έλαβε, την προηγουμένη Παρασκευή, να επικοινωνήσει με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως προκειμένου να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και να ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων. «Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι να μην μεταφερθεί ο ιός από τα σχολεία στην υπόλοιπη κοινότητα».
Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία απόφαση για κλείσιμο σχολείων στην περιοχή μας, με το Δήμαρχο να συνιστά τη διατήρηση της ψυχραιμίας και την τήρηση των μέτρων.

«Εικόνες με πάρα πολύ κόσμο στο κέντρο της Τρίπολης, πρέπει να τις αποφύγουμε» πρόσθεσε ο κ. Τζιούμης, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε σε πληροφορίες που θέλουν γονείς να μην δέχονται τα παιδιά τους να υποβάλλονται σε τεστ ιχνηλάτησης στα σχολεία, εξηγώντας ότι αν η πληροφόρηση ισχύει, θεωρεί ότι αυτή η στάση είναι λανθασμένη και ότι όλοι πρέπει να υπακούμε στις οδηγίες των ειδικών.

Για το ενδεχόμενο να μπει στις «κόκκινες» περιοχές η Τρίπολη, ο Δήμαρχος είπε ότι αυτό θα αποφασιστεί από τα αρμόδια Υπουργεία, χωρίς πλέον τίποτα να μπορεί να αποκλειστεί.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version