home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΚοινωνία

Νεμέα: Στο κόκκινο χωρίς ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων

Στο κόκκινο μπήκε από χθες το πρωί, Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ο δήμος Νεμέας,  ωστόσο όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος αυτό έγινε χωρίς ο ίδιος να έχει καμία ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει μόνο δύο είναι τα θετικά κρούσματα που έχουν καταγραφεί και από την ιχνηλάτησή τους έχουν προκύψει 9 άτομα που είναι σε καραντίνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του δημάρχου Κώστα Φρούσιου αναφέρουν:

«Στο δήμο Νεμέας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μέχρι σήμερα Σάββατο πρωί 20/2 καταγράφονται ΜΟΝΟ 2 θετικά στον κορονοϊό κρούσματα και αυτά ήδη διανύουν κατάσταση καραντίνας εδώ και αρκετές μέρες μέσα στο πλαίσιο των 14 ημερών που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Η καραντίνα ισχύει και για τις επαφές τους που ο αριθμός τους ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ τις 9.

Για πολλούς που επιζητούν άμεση ενημέρωση σχεδόν καθημερινά κατανοώ τις ανησυχίες τους αλλά τονίζω γι’ άλλη μια φορά πως ούτε οι Δήμαρχοι έχουν ενημέρωση παρ’ όλο που επανειλημμένα το έχουμε ζητήσει.

Για κάποιους που βιάστηκαν να καταλογίσουν ευθύνες, όπως κάνουν πάντα, κατανοώ «τους σκοπούς τους» μέσα στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης γνώμης, άποψης και «υγιούς» πολιτικής κριτικής.

Όλα αυτά όμως δεν σηματοδοτούν ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ χαλάρωσης, αντιθέτως πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε το θεσμικό πλαίσιο που επιβλήθηκε στο Δήμο μας ,τουλάχιστον όπως είμαστε υποχρεωμένοι μέχρι ν ‘ αλλάξει κάτι.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για 10 μέρες ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
  • Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια και δια ζώσης λειτουργία εκπαίδευσης σε όλες τις υπόλοιπες βαθμίδες.
  • Χώροι λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα.
  • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και καταστημάτων ένδυσης , υπόδησης ,βιβλιοπωλείων ,κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in a shop) και με ένα άτομο ανά 25 τ.μ.

Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button