home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καιρός: Μετά τα χιόνια, πάμε φουλ για Άνοιξη!

|

Χρόνος ανάγνωσης

3 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Καιρός: Μετά τα χιόνια, πάμε φουλ για Άνοιξη!

Πολύ καλές αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές οι καιρικές συνθήκες στην χώρα μας σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, καθώς θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές κατά την διάρκεια της ημέρας.

Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας μας καθώς εδώ οι νεφώσεις το πρώτο μισό της ημέρας θα είναι λίγο πιο πυκνές και δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές στην Θράκη, τα νησιά του θρακικού και τα πολύ νότια – νοτιοανατολικά τμήματα της Χαλκιδικής. Αραιές νεφώσεις αναμένεται να επεκταθούν από τα βορειοδυτικά, προς το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας μετά το μεσημέρι. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και μόνο στο Καρπάθιο η ένταση θα είναι μεγαλύτερη και θα φτάνει τα 5 με 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -5 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από -3 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. 

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες

Τώρα όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες αλλά και μέχρι τα τέλη του μήνα που διανύουμε, σε πολύ γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ιδιαίτερα ομαλά τόσο από πλευράς καιρικών φαινομένων, όσο και από πλευράς θερμοκρασίας. Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, δεν διαφαίνεται κάποια ψυχρή εισβολή (και γενικά κατάβαση ψυχρών αερίων μαζών), αλλά ούτε και κάποιο βαρομετρικό χαμηλό για να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε και στον παραπάνω χάρτη, το βασικό αίτιο το οποίο ουσιαστικά θα προκαλέσει παρατεταμένη καλοκαιρία για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα είναι ένα πολύ εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων το οποίο θα καλύψει σχεδόν ολόκληρη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη και προοδευτικά μεγάλο μέρος και της δυτικής Ευρώπη. Αυτό το αντικυκλωνικό πεδίο ουσιαστικά θα λειτουργήσει σαν ένα «τείχος» μη επιτρέποντας σε κάποια ατμοσφαιρική διαταραχή να πλησιάσει την περιοχή μας και να επιδεινώσει τον καιρό.

Έτσι λοιπόν για τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να επικρατήσει σε γενικές γραμμές καλοκαιρία στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, με τα όποια φαινόμενα να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό περιορισμένα και γενικά άνευ σημασίας.

Παράλληλα το επόμενο διάστημα αναμένεται να πνέουν διαφόρων διευθύνσεων άνεμοι στα Πελάγη με ήπιες γενικά εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία μέχρι περίπου και τις 22 του μήνα θα παρουσιάσει σταθεροποίηση σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από κει και ύστερα, σύμφωνα με το δελτίο του hellasmeteo.gr μπορούμε να πούμε με μεγάλη προγνωστική βεβαιότητα ότι σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια του 3ου δεκαημέρου του Φλεβάρη, αναμένεται γενικευμένη καλοκαιρία σε ολόκληρη την χώρα με πλήρη απουσία των καιρικών φαινομένων απ’ άκρη σ’ άκρη. Μάλιστα εκτός από αυτήν την γενικευμένη καλοκαιρία, μετά τις 23 με 24 του μήνα φαίνεται ότι οδεύουμε σε μία σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, ενδεχομένως έως και 7 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, οπότε εκείνες τις ημέρες δεν αποκλείεται να πλησιάσουμε ή να ξεπεράσουμε τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis