Home design
home design

Κακοκαιρία Μήδεια: Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία σε ορεινή Κορινθία, Κολοσούρτη και Ταΰγετο

Στοπ στα φορτηγά από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας

Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, λόγω του χιονιά που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια» στα ορεινά. Ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού πέφτει στην ορεινή Κορινθία, την περιοχή που πλήττεται περισσότερο, μαζί με την Αττική και την Εύβοια, αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κυρίως στην ανατολική και τη νότια χώρα και θα είναι πυκνές κατά περιόδους στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη (στα ορεινά) και στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Επί ποδός βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας, κεντρικά αλλά και στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να διασφαλίσει -με εκχιονισμούς και την ρίψη αλατιού- την δυνατότητα κυκλοφορίας σε βασικούς δρόμους του επαρχιακού δικτύου. Ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας παραμένει ανοιχτός.

Οπως γνωστοποίησε μάλιστα με σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, αίρεται η χθεσινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, κλάδος Λεύκτρου- Σπάρτης.

Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Περιφέρειας, το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, παρέμενε ανοιχτό και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Κορινθίας -όπου βρίσκονται σε εξέλιξη συνεχείς προσπάθειες εκχιονισμού και στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, όπου αποχιονισμός γίνεται τόσο από την πλευρά της Λακωνίας, όσο και από την πλευρά της Λακωνίας. Στην Αργολίδα το μοναδικό τμήμα όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες ειναι στην Παλαιά Εθνική Οδό Άργους Τρίπολης από το ύψος του Αχλαδοκάμπου.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους εξής δρόμους:

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:

– Επαρχιακή Οδός Κιάτου – Γκούρας από το 10ο χιλιόμετρο έως Γκούρα.

– Επαρχιακή Οδός Γκούρας – Λυκούρια από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο

– Επαρχιακή Οδός Γκούρα ς- Δερβενίου από 1ο έως το 19ο χιλιόμετρο

– Επαρχιακή Οδός Γκούρας – Λεβιδίου από 1ο έως το 20ό χιλιόμετρο

– Επαρχιακή Οδός Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Ζήρειας από το 17,9ο έως το 35ο χιλιόμετρο

– Επαρχιακή Οδός Τρικάλων – Καρυάς από το 1ο χιλιόμετρο και πάνω, καθώς και στους παρακείμενους δρόμους που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

– Επαρχιακή Οδός Δερβενίου – Γκούρας από το 5ο χιλιόμετρο και πάνω καθώς και στους παρακείμενους δρόμους που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

– Επαρχιακή Οδός Λυγιάς – Πύργου από το 8ο χιλιόμετρο και πάνω καθώς και στους παρακείμενους δρόμους που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ:

– Παλαιά Εθνική Οδός Καλαμάτας – Σπάρτης από το 22ο έως το 40ό χιλιόμετρο.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ hellenicpolice.gr, υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ:

Π.Ε.Ο. Άργους-Τριπόλεως από το 25ο έως 38ο Χ/Μ

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis