home design 800x400
home design 1170Χ320

Κακοκαιρία: Η επέλαση της «Μήδειας»

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Κακοκαιρία: Η επέλαση της «Μήδειας»
Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών άνοιξε από τα χιόνια το δρόμο στο Κεφαλόβρυσο

Σε ετοιμότητα βρίσκεται από χθες, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ο κρατικός μηχανισμός για την επέλαση της «Μήδειας» η οποία σταδιακά κινείται νότια αφήνοντας πίσω της πυκνές χιονοπτώσεις, τσουχτερό κρύο, ισχυρό παγετό και θυελλώδεις βοριάδες.

Ήδη στη Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία τα φαινόμενα είναι έντονα ενώ χιονίζει ακόμη και μέσα στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να έχει πέσει κάτω από το μηδέν.

Αργά χθες βράδυ ο χιονιάς έφτασε στη Λαμία, όπου χιόνισε και χιονίζει με αρκετή ένταση στην περιοχή του Δομοκού, στην περιοχή του Μπράλου αλλά και στη Δυτική Φθιώτιδα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα.

Αργότερα σήμερα η «Μήδεια» αναμένεται να προσεγγίσει την Αττική και μετά το απόγευμα να αρχίσει την πολική εισβολή της στην Πελοπόννησο. Χιόνια αναμένονται να πέσουν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και τη νύχτα ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Η πρόγνωση για σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Xιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια, τα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς και της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Χάρτης κακοκαιρίας για την 14/02/2021

Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, τις πρωινές ώρες στα δυτικά, μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 9 μποφόρ. Στη νότια νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στρεφόμενοι βαθμιαία μέχρι το βράδυ σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σχεδόν σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά. Στα βόρεια ο παγετός θα είναι τοπικά ισχυρός και σε πολλές περιοχές ολικός.

Αναλυτικά για την Πελοπόννησο

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά-ημιορεινά της δυτικής Πελοποννήσου.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στα νότια νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 και στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Στη νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis