home design 1800x300 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Καχριμάνης σε Διολίτση: Αφήστε τις απειλές και ξεκινήστε από τα αυτονόητα

Τα όσα συνέβησαν πριν τη διαταγή πληρωμής των 1.091.201 ευρώ που εξέδωσε η ΔΕΥΑΑΡ-Μ με αποδέκτη τη ΔΕΥΑΝ, εξιστορεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης, προτρέποντας τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών Πέτρο Διολίτση να αφήσει τις απειλές και να ξεκινήσει από την Προγραμματική Σύμβαση και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού στη Νέα Κίο.

Ήδη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ με προηγούμενη δήλωσή του εξέφρασε την απορία του για την απροειδοποίητη -όπως τη χαρακτήρισε- ενέργεια της ΔΕΥΑΑΡ-Μ. Λίγες ώρες αργότερα έλαβε σκληρή απάντηση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Πέτρο Διολίτση, ο οποίος με δήλωσή του 24 ώρες μετά την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής, δείχνει ότι δεν αφήνει άλλα περιθώρια στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου για καθυστερήσεις στην αποπληρωμή του δυσθεώρητου χρέους.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Πέτρο Διολίτση:

«Επιγραμματικά, και χωρίς περιττά λόγια που κουράζουν, αλλά και δεν αφορούν τους Δημότες μας, οι οποίοι δικαίως απαιτούν καλές υπηρεσίες και εξασφάλιση ποιότητας ζωής, πρέπει να επισημάνω τα ακόλουθα, διότι προφανώς και να μην έχετε ενημερωθεί:

  • Στην συνάντηση του Δεκεμβρίου με τον κ. Σκούφη (Πρόεδρο ΔΕΥΑΑΡΜ), ζητήθηκε από εμένα, να υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση που θα καθορίζει τις υποχρεώσεις των ΔΕΥΑ έναντι της ΕΕΛ Ν. Κίου. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ
  • Ζητήθηκε να καταρτιστεί Κανονισμός Λειτουργίας. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ
  • Έλαβα από την ΔΕΥΑΑΡΜ, Τιμολόγιο με χρεώσεις περί λειτουργίας της ΕΕΛ Ν. Κίου. Σας ζήτησα δε, με αφετηρία τη συγκεκριμένη χρέωση, τα επόμενα Τιμολόγια να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα παραστατικά, που τεκμηριώνουν την προκύπτουσα χρέωση. Εξήγησα, ότι δεν θα μπορούσα να τα δεχτώ, όσο καλόπιστος και αν είμαι, και εξακολουθώ να είμαι με τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΑΡΜ που το συντάσσουν, αλλά δεδομένου ότι μιλάμε για Δημοτικές Επιχειρήσεις, απαιτείται η πλήρης διαφάνεια. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ
  • Ζητήσαμε να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει παροχόμετρο στην είσοδο της εγκατάστασης, που θα μετρά και θα καταγράφει την επιβάρυνση της Μονάδας από την παροχή λυμάτων, προερχομένων από τον Δήμο Άργους Μυκηνών (αντίστοιχο για το Δήμο Ναυπλιέων, υφίσταται), με το οποίο θα καθορίζεται και η ποσόστωση συμμετοχής στα έσοδα και έξοδα. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ
  • Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ, ότι δεν θέλουμε να αναλάβουμε τις τεκμηριωμένες από έγγραφες προγραμματικές συμφωνίες και κανονισμούς υποχρεώσεις μας . Αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά
  • Ίσως σας διαφεύγει, ότι το 2020 ήταν μια ιδιαίτερη περίοδος για όλους μας, λόγω πανδημίας.
  • Στην τελευταία μας επικοινωνία με την ΔΕΥΑΑΡΜ, αποφασίσαμε ανεξαρτήτως της οφειλής να καλύπτουμε τουλάχιστον τα έξοδα του Αναδόχου λειτουργίας, ώστε να προσφέρει απρόσκοπτα τις συμβατικές του υπηρεσίες. ΕΓΙΝΕ
  • Ανταποκρινόμαστε, και έχουμε ήδη καταβάλει, το ποσό των 60.000,00 Ευρώ περίπου.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την τήρηση αυτής της ανειλημμένης και ανελαστικής δαπάνης.

Επίσης, θα ήθελα στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήσατε, κύριε Πρόεδρε, για να μας γνωστοποιήσετε το χρέος της ΔΕΥΑΝ, αντί να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα, να ζητήσετε μία συγγνώμη από τους Δημότες, «ως αποκλειστικοί διαχειριστές του βιολογικού», όπως αναφέρετε, περί της ρύπανσης του Αργολικού Κόλπου.

Πριν από ένα χρόνο, η ΔΕΥΑΝ και οι συνεργάτες της, με ευαισθησία για το ρόλο που διαδραματίζει η ΕΕΛ στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και με συναδελφικά αισθήματα, διαχειριστήκαμε σχεδόν εξ ολοκλήρου την κρίση, αποφεύγοντας στο παρά πέντε μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση, αναλαμβάνοντας επιπλέον κόστος 30.000,00 Ευρώ περίπου . Να μην μας διαφεύγει, ότι οι Δημότες του Ναυπλίου επιβαρύνονται πρωτίστως από τη δυσλειτουργία της ΕΕΛ Ν. Κίου.

Σας έχουμε επανειλημμένως γνωστοποιήσει τα προβλήματα, με συνεχείς επιστολές για παρεμβάσεις που είναι επιτακτικές, και ζητάμε την αυτονόητη συνεργασία που πρέπει να έχουν οι δυο ΔΕΥΑ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ίδια λεκάνη απορροής Ποταμών του υδατικού Διαμερίσματος της Ανατολικής Πελοποννήσου, με κοινά συστήματα Υδροδότησης – Επεξεργασίας Λυμάτων.

Ελπίζω, την καλή σχέση και την εποικοδομητική συνεργασία που προσπαθήσαμε να χτίσουμε το προηγούμενο διάστημα, να την προστατεύσετε.

Αφήστε λοιπόν τις απειλές, και ξεκινήστε από τα αυτονόητα, που είναι η Προγραμματική Σύμβαση και ο Κανονισμός Λειτουργίας της ΕΕΛ Ν. Κίου».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button