home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΑρχείο

Περιφέρεια Πελοποννήσου και Αναπτυξιακή Πάρνωνα ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον αλιευτικό τουρισμό

Ενώνουν τις δυνάμεις τους η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Αναπτυξιακή Πάρνωνα, για την υλοποίηση της πράξης «Καμπάνια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αλιευτικό Τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». Στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσαν διαδικτυακή τεχνική σύσκεψη με θέμα τον αλιευτικό τουρισμό στις 10/02/2021.   

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Άννα Καλογεροπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μαρίνης Μπερέτσος καθώς και πρόεδροι- μέλη των αλιευτικών συλλόγων:  

  • ΠΕ Αρκαδίας-Αλιευτικός Σύλλογος Τυρού
  • ΠΕ Κορινθίας-Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης “Ο Άγιος Σώστης”
  • ΠΕ Λακωνίας-Αλιευτικός Σύλλογος Γυθείου “Ο Λακωνικός κόλπος”, Αλιευτικός Σύλλογος Μονεμβάσιας – Νεάπολης
  • ΠΕ Μεσσηνίας-Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Καλαμάτας

Την επιμέλεια της παρουσίασης του θέματος του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα είχε ο κ. Γεώργιος Λουρδής, συνεργάτης της Fishing Trips, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας για την αξιοποίηση του αλιευτικού τουρισμού, μιας μορφής τουρισμού που αναπτύσσεται παγκόσμια και στην λεκάνη της Μεσογείου Θάλασσας και παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τόσο η ποικιλομορφία της ακτογραμμής, το ενδιαφέρον που αφορά στην οικονομική αυτή δραστηριότητα και η επιθυμία γνωριμίας με το θαλάσσιο περιβάλλον, είναι παράμετροι που μπορούν να αναπτύξουν ένα νέο προϊόν και να αναδείξουν την παράκτια ζώνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προορισμό αξίας.

Υποστηρίζοντας ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα θα οργανώσουν το επόμενο διάστημα, δεδομένων και των συνθηκών, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και παρότρυνσης των αλιέων για την ενασχόλησή τους με τον αλιευτικό τουρισμό και την ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο αναφορικά με τη διαδικασία αδειοδότησης και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις έκδοσης νόμιμης άδειας αλιευτικού τουρισμού καθώς  και τις  βασικές δεξιότητες που απαιτούνται.
 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button