home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Νέα επίθεση σε Λαμπρόπουλο από την παράταξη Κωστούρου που δεν απαντά για το χρέος

Βιολογικός Ναυπλίου Άργους

Πολλά ερωτηματικά στους πολίτες έχει προκαλέσει η διαταγή πληρωμής της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών προς τη ΔΕΥΑ Ναυπλίου, καθώς η δεύτερη καλείται να πληρώσει στην πρώτη ένα υπέρογκο ποσό που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ήδη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Καχριμάνης εξέφρασε την απορία του για την απροειδοποίητη -όπως τη χαρακτήρισε- ενέργεια της ΔΕΥΑΑΡ-Μ. Λίγες ώρες αργότερα έλαβε σκληρή απάντηση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Πέτρο Διολίτση, ο οποίος με δήλωσή του 24 ώρες μετά την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής, δείχνει ότι δεν αφήνει άλλα περιθώρια στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου για καθυστερήσεις στην αποπληρωμή του δυσθεώρητου χρέους. 

Καμία απάντηση για το χρέος

Η Διαταγή Πληρωμής ύψους 1.091.201 ευρώ για το χρέος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου στη ΔΕΥΑ Άργους, μπορεί να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη οικονομική κατάρρευση τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Ναυπλίου. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος τηρεί σιγή ιχθύος για το σοβαρό αυτό θέμα, ενώ η παράταξη του επιλέγει να ασχοληθεί για πολλοστή φορά με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Λαμπρόπουλο.

Με νέα ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα» αναλώνεται πάλι στο θέμα της ρύπανσης του Αργολικού κόλπου από τα λύματα του Βιολογικού, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών που διαχειρίζεται αποκλειστικά τον Βιολογικό Άργους – Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα η παράταξη του Δημήτρη Κωστούρου καταπιάνεται από μία φράση της ανακοίνωσης Διολίτση ώστε να επιτεθεί και πάλι στον Βαγγέλη Λαμπρόπουλο. Δεν απαντά όμως επί της ουσίας για το χρέος που είναι αυτό που κατά κύριο απασχολεί τον κόσμο, πολύ περισσότερο από την πολιτική κόντρα με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο.

Η ανακοίνωση της «Επόμενης Μέρας»

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα»:

«Λίγες ώρες μετά την τελευταία ανακοίνωση της «Επόμενης Μέρας» έρχεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών με την δήλωσή του να επιβεβαιώσει την «Επόμενη Μέρα» αδειάζοντας άκομψα και πανηγυρικά τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Λαμπρόπουλο:

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών απευθυνόμενος στον κ. Καχριμάνη πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπλίου:
“……Θα του θυμίσουμε, πως με την ανάληψη των καθηκόντων του (εννοεί τον κ. Καχριμάνη) ως Πρόεδρος της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα τέλη του 2019, με τον προηγούμενο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡΜ κ. Σκούφη με μοναδικό θέμα το χρέος της ΔΕΥΑΝ προς την ΔΕΥΑΑΡΜ, το οποίο αφορά στην λειτουργία του βιολογικού του οποίου αποκλειστική διαχειρίστρια είναι η ΔΕΥΑΑΡΜ.

Και αντί να τους καταγγείλει ο κ. Λαμπρόπουλος γράφει:

«Ως προς το μείζον θέμα της ρύπανσης της θαλάσσιας και χερσαίας ζώνης από τα απόβλητα του βιολογικού η παρούσα δημοτική αρχή (εννοεί του Ναυπλίου) φέρει ακέραια την ευθύνη στο μέτρο που της αναλογεί καθώς όφειλε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής της…..»

Το μικροπολιτικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του Δήμου. Ανήκουστο!

Τι άλλο να γράψει κανείς για τούτο δω που μας συμβαίνει!

Ο πρόεδρος της επιχείρησης του Άργους λέει ότι αποκλειστικοί διαχειριστές του βιολογικού είναι αυτοί! Και ω του θαύματος ο ανεξάρτητος (δεν τον λες…) δημοτικός σύμβουλος από το Ναύπλιο λέει ότι υπεύθυνοι για την κακή λειτουργία του βιολογικού και για την εγκληματική μόλυνση του περιβάλλοντος είναι η επιχείρηση του Ναυπλίου και η δημοτική αρχή του Ναυπλίου!

Γιατί δεν καταγγέλλει τη ΔΕΥΑ ΑΡΜ τον αποκλειστικό διαχειριστή της εγκατάστασης ο ανεξάρτητος (δεν τον λες…) δημοτικός σύμβουλος από το Ναύπλιο;

Γιατί προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στο Δήμο του που ο λαός τον έταξε να εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται και στη ΔΕΥΑ Ναυπλίου η οποία καμία σχέση δεν έχει με τη διαχείριση του βιολογικού;

Πως να χαρακτηρίσει κάποιος τούτη εδώ την ενέργεια του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου;

Πώς να την εξηγήσει;

Τι κίνητρο να της δώσει;

Είναι προφανές πως ότι γράψαμε στις προηγούμενες ανακοινώσεις μας ισχύει στο ακέραιο και θα πληροφορήσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι στο Ναύπλιο το ψέμα δεν έχει καθόλου ποδάρια….

ΥΓ1: Για να κρίνεις χρειάζεται στοιχειώδης γνώση. Όταν δεν ξέρεις ούτε τον τρόπο διοίκησης του βιολογικού ούτε ποιος το διαχειρίζεται τότε καλύτερα να μη μιλάς.

ΥΓ2: Οι αποκλειστικοί διαχειριστές καλούνται αντί να κουνάνε το δάχτυλο να ζητήσουν μία τεράστια συγγνώμη για το περιβαλλοντικό έγκλημα και να απολογηθούν λέγοντας και ποιά μέτρα πήραν από το γεγονός μέχρι σήμερα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis