home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ναύπλιο: Τί …ψάχνει ο Κωστούρος στη Ρουμανία

Πολύπλευρα οφέλη και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για το Δήμο Nαυπλιέων, αναμένει ο Δημήτρης Κωστούρος από την αδελφοποίηση με το Ιάσιο της Ρουμανίας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ναυπλιέων στο Δημοτικό Συμβούλιο που κλήθηκε να αποφασίσει για την αδερφοποίηση, η αδερφοποίηση αυτή «θα οδηγήσει σε σύσφιξη σχέσεων με τη γειτονική χώρα και θα δώσει το πλαίσιο για την ανάπτυξη δράσεων στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού, του εμπορίου, της οικονομίας και γενικότερα δράσεων επ’ ωφελεία του Δήμου».

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία, με το σκεπτικό να δημιουργηθούν συνεργατικές συνεργασίες σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, για την από κοινού προώθηση έργων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που ωφελούν τις τοπικές κοινότητες, αλλά και με αφορμή τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από το ηρωικό 1821 και της κοινής ιστορικής μνήμης. Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, το Ναύπλιο και το Ιάσιο συνδέονται ιστορικά μέσω της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, καθώς κηρύχθηκε η ελληνική επανάσταση το Φεβρουάριο του 1821 στην Μολδοβλαχία.

Σύμφωνα με τον κο Κωστούρο «ο συγκεκριμένος δήμος της Ρουμανίας αποτελεί έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο Δήμο». Ήδη στην αδερφοποιημένη πλέον πόλη έχει ληφθεί η ανάλογη απόφαση και έχει εγκριθεί η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας / αδελφοποίησης μεταξύ των δύο δήμων.

Στο σύμφωνο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

Τα μέρη θα αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας, σύμφωνα με τις ειδικές αρμοδιότητες βάσει των ισχυόντων νόμων στα κράτη τους και θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη δραστηριοτήτων συνεργασίας και προώθησης μερικών έργων στους ακόλουθους τομείς: τοπική δημόσια διοίκηση, εκπαίδευση, πολιτισμό, αθλητισμό, υγεία, τουρισμό, προστασία του περιβάλλοντος και μείωση των κινδύνων καταστροφών, γεωργία, εμπόριο, οδικές υποδομές, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (νερό, αποχέτευση, υγειονομία, μεταφορές και δημόσιος φωτισμός), κοινωνική βοήθεια και άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος που προσδιορίζονται από τα μέρη.

Το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδότησε το δήμαρχο Κωστούρο για τις περαιτέρω ενέργειες και την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button