home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ναύπλιο: Απορημένος ο Καχριμάνης με την απροειδοποίητη διαταγή πληρωμής της ΔΕΥΑΑΡ-Μ προς τη ΔΕΥΑΝ

Η αποκατάσταση της αλήθειας αποκαλύπτει υποκινητές και συμφέροντα κατά του Δήμου Ναυπλιέων. Αυτό διαπιστώνει η παράταξη του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα», μετά τα όσα απάντησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Λαμπρόπουλος στις ανακοινώσεις που προηγήθηκαν μετά την αρχική του τοποθέτηση για Πανδημία και Βιολογικό, η οποία ενόχλησε τη δημοτική αρχή, που έκανε λόγο για άγνοια και λαϊκισμό.

Η «Επόμενη Μέρα» κάνει λόγο για ματαιοδοξία και ανειλικρίνεια, παραθέτοντας τα όσα έχουν απαντήσει η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Μαρία Ράλλη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την απορία του για τη διαταγή πληρωμής ύψους 1.091.201 ευρώ που εξέδωσε η ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών και αφορά τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.

Τι απαντά η παράταξη Κωστούρου σε Λαμπρόπουλο

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Επόμενης Μέρας»:

«Κατανοούμε ότι ο ανεξάρτητος (δεν τον λες αλλά…) δημοτικός σύμβουλος πιέζεται από κάποιους  που του επιβάλλουν να λέει άλλα στις ανακοινώσεις και άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν του “επιτρέπουν” να δεχθεί πως η αρχική του τοποθέτηση ήταν εσφαλμένη. Η λύση στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται θα ήταν να είχε μπει στον κόπο να σχηματίσει σωστή άποψη.

Γι’ αυτό θα έπρεπε να σκεφτεί προτού γράψει. Όμως σε κάποιους ανθρώπους η έμφυτη ματαιοδοξία συνοδεύεται από εγγενή ανειλικρίνεια. Μιλούν προτού σκεφτούν και μάλιστα, αν αργότερα αντιληφθούν πως έχουν άδικο, επιθυμούν να αποδειχτεί το αντίθετο. Το ενδιαφέρον για την αλήθεια που υποτίθεται ότι ήταν το μοναδικό τους κίνητρο δεν υπάρχει πια και μπαίνουν σε ένα φαύλο κύκλο αναλήθειας.

Η αποκατάσταση της αλήθειας είναι επιβεβλημένη και έρχεται μέσα από τις απαντήσεις της πρόεδρου των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Ναυπλιέων κυρίας Μαρίας Ράλλη και του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου κύριο Καχριμάνη».

Απαντήσεις από τον Γιώργο Καχριμάνη

Ο κύριος Καχριμάνης τοποθετήθηκε με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ξεκαθαρίζει μια και καλή στους δημότες της ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τη ρύπανση που παρατηρήθηκε στην θαλάσσια περιοχή κοντά στην εκβολή του αγωγού απορροής του Βιολογικού στην Ν. Κίο. 

Η εμμονή ορισμένων να μας εμπλέξουν σε αυτή την κατάσταση, ενώ πήραν την απάντησή τους στο θεσμικό όργανο  που “υπηρετούν” και ενώ το Λιμεναρχείο, το οποίο έκανε την διαπίστωση και προέβη σε αναφορά, δεν αναφέρει σε κανένα σημείο την Δ.Ε.ΥΑ.Ν. ως υπεύθυνη, δημιουργεί ερωτηματικά. Προσπαθούν να συνδέσουν μία οφειλή της Δ.Ε.Υ.Α.Ν (η οποία προέρχεται από πολύ παλιά και για το ύψος της οποίας θα αποφανθούν τα δικαστήρια μιας και η υπόθεση βρίσκεται εκεί) με τη δυσλειτουργία του Βιολογικού. 

Για την ιστορία έχουμε ζητήσει αναλυτική κατάσταση των χρεώσεών μας από τον ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ της μονάδας (ΔΕΥΑΑΡΜ), ώστε να διακανονίσουμε ένα χρέος, το οποίο διαιωνίζεται χρόνια λόγω του ασαφούς πλαισίου μεταξύ των δύο επιχειρήσεων. Παρόλα αυτά στην προσπάθεια μας να χτίσουμε από την αρχή μια υγιή σχέση αναλάβαμε να πληρώνουμε το δικό μας ποσοστό στον εργολάβο που διαχειρίζεται και λειτουργεί τον βιολογικό γνωρίζοντας την σημασία της ορθής λειτουργίας του.

Αναφορικά με τις ενέργειες μας σε σχέση με την εδώ και χρόνια επαναλαμβανόμενη αυτή την εποχή προβληματική λειτουργία του βιολογικού, έχουμε με έγγραφα ενημερώσει και τον διαχειριστή (ΔΕΥΑΑΡΜ) και τον εργολάβο για να λάβει τα μέτρα που ορίζει η νομοθεσία.

Κλείνοντας, μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτή η “συγκυρία” να εκδίδει διαταγή πληρωμής σήμερα η ΔΕΥΑΡΜ χωρίς καμία προειδοποίηση, την ίδια στιγμή που συζητείται η υπόθεση με τη ρύπανση στη θάλασσα και ενώ μερίδα της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων ανακινεί το θέμα όλως τυχαίως με την οφειλή και προσπαθεί να το συνδέσει με τη δυσλειτουργία του βιολογικού.

Η απορία μου αυτή έγκειται στο γεγονός ότι μόλις πριν μία εβδομάδα είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡΜ συζητήσαμε διάφορα θέματα λειτουργίας των δύο ΔΕΥΑ, προβήκαμε από κοινού σε αγορά οικοπέδου για κατασκευή δεξαμενής και καμία στιγμή δεν αναφέρθηκε στην πρόθεση τους να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια. Τα συμπεράσματα δικά σας…»

Ποιον εξυπηρετεί η προσπάθεια εμπλοκής της ΔΕΥΑΝ και του Δήμου στο περιβαλλοντικό έγκλημα;

Ποιά πολιτικά συμφέροντα και μικροσυμφέροντα εξυπηρετούν οι ανακριβείς εικασίες;

Ποιός ψάχνει σημεία στήριξης και υπερασπιστικής τακτικής για να γλυτώσει από τις ευθύνες της περιβαλλοντικής καταστροφής;

Ποιός εκμεταλεύεται τις υπέρμετρες φιλοδοξίες ορισμένων για να δυσφημήσει το Δήμο Ναυπλιέων και να αποποιηθεί ο ίδιος τις βαρύτατες δικές του ευθύνες;

Πόση μικρότητα μπορεί να διακατέχει κάποιους για να «συνεργάζονται» με αυτούς που δυσφημούν το Δήμο Ναυπλιέων ενώ θα έπρεπε να τον υπερασπίζονται σεβόμενοι την ψήφο του λαού του;

Έχουν γνώση οι φύλακες…»

Η δήλωση της Μαρίας Ράλλη

Η κυρία Ράλλη στη δήλωσή της αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με όσα έχουν ειπωθεί ή γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για την προμήθεια ανέπαφων θερμομέτρων στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων κανένας από όσους έχουν σχέση με τα σχολεία δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Δήμος μας ενήργησε υπεύθυνα και έγκαιρα ώστε κάθε σχολείο να έχει θερμόμετρο. Οτιδήποτε άλλο είναι ανακριβές και ανυπόστατο. 

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε προς αποφυγή αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης ότι η λειτουργία των σχολείων γίνεται βάση εγκυκλίων του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας. Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων σχετικά με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης γίνεται αποκλειστικά και μόνο βάση των πρωτοκόλλων των αρμοδίων υπουργείων Παιδείας Υγείας και Πολιτικής Προστασίας.

Όλα αυτά είναι αναρτημένα και στη διάθεσή όλων. Εξάλλου στο χθεσινό Δ.Σ. έγινε σαφέστατη και λεπτομερής πληροφόρηση προς όλους τους αιρετούς συναδέλφους για την παρουσία του Δήμου στα σχολεία και ειδικότερα για την προμήθεια μασκών ,αντισηπτικών πολύ περισσότερων απ´ όσα παραλάβαμε από χορηγία , θερμομέτρων, ειδικών καθαριστικών κ.α. και πως σε όλα τα σχολεία το προσωπικό καθαριότητας έχει αυξηθεί και ενισχυθεί κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών και πλέον αυτών. Έτσι μόνο ανακριβές μπορεί να χαρακτηριστεί οτιδήποτε άλλο λέγεται. Δοθείσης ευκαιρίας θα ήθελα και δημόσια να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες στη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φυσικά σε όλους τους Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Καθηγητές και Δασκάλους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για τη συνεργασία και την απόλυτα άριστη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης, που τόσο έχει διαφοροποιήσει τη σχολική ζωή. 

Όπως ευγνώμων, είμαστε στο υγειονομικό ανθρώπινο δυναμικό μας , το ίδιο είμαστε και στους εκπαιδευτικούς μας, που με βαρύ αίσθημα ευθύνης καθημερινά δίνουν αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα. Η σχολική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων θα παραμείνει αλώβητη και μακριά από μικροπολιτικά οφέλη και θα διαφυλαχθεί απ’ όλους εμάς με κάθε τρόπο»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button