home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΑρχείο

Έσκασε βόμβα: Διαταγή Πληρωμής 1.091.201 ευρώ για χρέος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου στον Βιολογικό

Σαν βόμβα έσκασε στο Ναύπλιο η έκδοση διαταγής πληρωμής ύψους 1.091.201 ευρώ, που πρέπει να πληρώσει η ΔΕΥΑ Ναυπλίου στη ΔΕΥΑ Άργους για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Οι δύο γειτονικές πόλεις βρίσκονται πλέον στα κάγκελα, αφού υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γίνουν κατασχέσεις, μετά από αυτή την εξέλιξη.

Η Διαταγή Πληρωμής του Πρωτοδικείου Ναυπλίου έχει αριθμό 13/2021 και η ανακοίνωση έκδοσής της αποκαλύφθηκε το μεσημέρι από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Λαμπρόπουλο ως εξής: 

«Ως προς το θέμα των ευθυνών σας (Σ.Σ. απευθύνεται στο δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο) για την μη ορθή λειτουργία του βιολογικού και μόνο το γεγονός ότι σήμερα εξεδόθη Διαταγή Πληρωμής από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου για ποσό της τάξεως του 1.091.201 ευρώ (ποσού που αφορά χρέη του δήμου μας για την λειτουργία του βιολογικού), μιλάει από μόνο του. Όπως και η διαχρονική σας ΑΠΟΧΗ από οποιαδήποτε καταγγελία ενώπιον του κ. Εισαγγελέα για ρύπανση ή μόλυνση τόσο της θάλασσας όσο και της χερσαίας ζώνης ή της ατμόσφαιρας».

Προαναγγελία Διαταγής Πληρωμής

Το θέμα της δημοσιοποίησης της εξέλιξης αυτής, είχε προαναγγελθεί ουσιαστικά από τον κο Λαμπρόπουλο πριν μερικές ημέρες, όταν είχε ζητήσει με δήλωσή του την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή του Ναυπλίου:
 

«Ως προς το μείζον θέμα της ρύπανσης της θαλάσσιας και χερσαίας ζώνης από τα απόβλητα του βιολογικού η παρούσα δημοτική αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη στο μέτρο που της αναλογεί καθώς όφειλε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα αποτροπής της και να φαινόταν συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στο διαχειριστή του βιολογικού αφού η οφειλή της αγγίζει το 1 εκ. Ευρώ και η έκδοση διαταγής προς πληρωμή είναι προ των πυλών».

Ο δήμαρχος καθησύχαζε

Μετά την παραπάνω δήλωση όμως του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου η παράταξη του Δημήτρη Κωστούρου επιχείρησε να καθησυχάσει τον κόσμο, μιλώντας για «άγνοια του κου Λαμπρόπουλου και σημειώνοντας: 

«Σε ότι αφορά την ευθύνη της ΔΕΥΑΝ για το θέμα της περιβαλλοντικής μόλυνσης από τη λειτουργία του βιολογικού (διαχειριστής της εγκατάστασης η ΔΕΥΑΡΜ) πως θα μπορούσε να εξηγηθεί η άγνοια του κ. Λαμπρόπουλου για το ποιος διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις και σε ποιους αναφέρεται η δικογραφία που σχηματίζεται;

Πως θα μπορούσε να εξηγηθεί ότι δεν γνωρίζει ότι οι δύο ΔΕΥΑ προσπαθούν να λύσουν νομικά τα θέματα της συνεργασίας τους στο βιολογικό (ο Δήμος Άργους Μυκηνών είναι ο διαχειριστής) μιας και δεν υπάρχει προγραμματική συμφωνία;

Επίσης δεν γνωρίζει ότι η ΔΕΥΑΝ πληρώνει μηνιαίως τον εργολάβο του βιολογικού; Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι όποιες δικαστικές διεκδικήσεις βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο».

Μάλιστα μια μέρα μετά η δημοτική παράταξη του Δημήτρη Κωστούρου επανήλθε με νέα ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι η ΔΕΥΑ Ναυπλίου πληρώνει την οφειλή που της αναλογεί στον εργολάβο:

«Επίσης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε σχετικά με την λειτουργία του Βιολογικού και την ρύπανση του Αργολικού κόλπου.

Τοποθέτησε την ΔΕΥΑΝ ο Κος Λαμπρόπουλος στο κάδρο των ευθυνών και μας εγκαλεί ότι έχουμε την “καίρια ευθύνη” όπως λέει, την ίδια στιγμή που η μήνυση του λιμεναρχείου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΑΝ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ. 

Είναι συχνή η προσπάθεια μέσω δημοσιεύσεων να δημιουργούνται εντυπώσεις δεδομένου ότι τα κλειστά Δημοτικά Συμβούλια δεν μας δίνουν την δυνατότητα επικοινωνίας των απαντήσεων. 

Μια τέτοια πήρε σήμερα ο κος Λαμπρόπουλος στον οποίο εξηγήσαμε ότι υπάρχει εξωτερικός συνεργάτης που έχει συμβληθεί με την ΔΕΥΑ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ, η οποία και είναι η υπεύθυνη για την διαχείριση.

Η ΔΕΥΑΝ συμμετέχει και πληρώνει την οφειλή που της αναλογεί στον εργολάβο. Το χειρότερο στη σημερινή συνεδρίαση ήταν ότι παρ’ όλο που δόθηκαν οι εξηγήσεις δεν ακούστηκε μια συγνώμη παρά το ότι υπήρξε αναδίπλωση».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button