home design
ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Χαμός με τις Σχολικές Επιτροπές στην Επίδαυρο: «Όποιος βάλει δάχτυλο στο μέλι, μένει χωρίς χέρι»

Οι ορκωτοί λογιστές που ανέλαβαν την διερεύνηση του ελλείμματος τις χρήσεις 2011-2016 στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Επιδαύρου, τελικά κατέγραωαν έλλειμμα υπερδιπλάσιο από το αρχικό, το οποίο φτάνει τις 178.000 ευρώ. Δηλαδή 2,5 φορές επάνω από τον αρχικό “πρόχειρο έλεγχο” που ανέφερε έλλειμμα 76.000 ευρώ.

Στις σχολικές επιτροπές είχε διαπιστωθεί έλλειμμα από την τότε δημοτική αρχή Γκάτζιου, κατόπιν επίπονης και επίμονης προσπάθειας του συνδυασμού του τωρινού δημάρχου Τάσου Χρόνη, που ήταν στην αντιπολίτευση.

Χαμός με τις σχολικές επιτροπές στην Επίδαυρο μετά από αυτή την είδηση, ενώ ο νυν δήμαρχος οργισμένος δηλώνει πως «είμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές λέγοντας ότι όποιος ξανασκεφτεί να βάλει το δάχτυλο στο μέλι, θα μείνει χωρίς χέρι!». Παράλληλα θέτει ασπίδα προστασίας γι’ αυτά τα μέλη των επιτροπών που δεν φταίνε, αλλά καλούνται να καλύψουν από την τσέπη τους το έλλειμμα.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή:

Διαβάστε ακόμα

«Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο ιστορικό των ενεργειών μας για να πείσουμε τον ίδιο τον πρώην δήμαρχο που μας έλεγε ψεύτες και συκοφάντες, ώστε τελικά μετά από 10 ολόκληρους μήνες να αποδεχθεί αυτά που του λέγαμε ήταν πραγματικότητα.

Αφού λοιπόν τον Οκτώβριο του 2016 το παραδέχθηκε προχώρησε σε διάφορες χαλαρές ενέργειες για να φτάσουμε τον Σεπτέμβρη του 2019, όταν αναλάβαμε να διαπιστώσουμε ότι δεν υπήρχε δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση και άκουσον άκουσον,  πηγαίναμε στο δικαστήριο με έναν “πρόχειρο έλεγχο ” που είχε διενεργήσει ο ίδιος και μιλούσε για έλλειμμα 76.000€.

Αμέσως παραγγείλαμε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και το αποτέλεσμα είναι ότι βρέθηκε έλλειμμα 178.000€! Δηλαδή 2,5 φορές επάνω από τον “πρόχειρο έλεγχο”».

Δήλωση του δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη

«Δυστυχώς το ποινικό μέρος μπήκε στο αρχείο, καθώς το ποσό του “πρόχειρου ελέγχου” του ελλείμματος ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα. Εάν είχαν πάει σε έλεγχο από ορκωτούς λογιστές από το 2016, τότε θα είχαμε το σημερινό αποτέλεσμα και φυσικά δεν θα είχαν παραγραφεί τα αδικήματα! Αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος της προηγούμενης δημοτικής αρχής, για το συγκεκριμένο θέμα!

Θεωρούμε το ποινικό μέρος κεφαλαιώδους σημασίας γιατί θα αποδείκνυε τους πραγματικούς ενόχους και δεν τσουβάλιαζε όλα τα μέλη των σχολικών  επιτροπών! Δυστυχώς η προηγούμενη διοίκηση ανάμεσα στα μέλη των επιτροπών και τους πολιτικούς συνοδοιπόρους της, διάλεξε τους δεύτερους!

Εμείς από εδώ και πέρα λέμε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε τα μέλη των σχολικών επιτροπών που δεν έφταιγαν και κάποιοι τα άφησαν να παλέψουν μόνα τους απέναντι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς!

Θα κοινοποιήσουμε το πόρισμα στις σχολικές επιτροπές, την αποκεντρωμένη διοίκηση, την επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου Αργολίδας αλλά και την ενιαία αρχή διαφάνειας και θα ζητήσουμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους, με βάση το πόρισμα αυτό!

Φυσικά θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε το ποινικό κομμάτι για να λογοδοτήσουν οι πραγματικοί ένοχοι και είμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές λέγοντας ότι όποιος ξανασκεφτεί να βάλει το δάχτυλο στο μέλι, θα μείνει χωρίς χέρι!»

Ακολουθήστε το www.anagnostis.org στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο www.anagnostis.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button