home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τα κλειδιά της εστίασης από το Ναύπλιο στο Μαξίμου

Παράδοση κλειδιών εστίασης

Καθώς ο κλάδος της εστίασης υποφέρει εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown και μετά τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη πως «όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω εγώ», οι επιχειρηματίες οργάνωσαν την κινητοποίηση «Τα κλειδιά της εστίασης» για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους.

Έτσι, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου οι επαγγελματίες της εστίασης θα παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, υπογράφοντας και τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης». Στη συνέχεια θα τα αποστείλουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Η κινητοποίηση στο Ναύπλιο θα γίνει 12:00 – 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πλατεία Συντάγματος.

«Ελάτε να βάλουμε σ’ ένα κουτί (συμβολικά) τα κλειδιά από τις επιχειρήσεις μας Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και να τα στείλουμε μαζί με άλλα κλειδιά από επιχειρήσεις και Συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα στο Μέγαρο Μαξίμου», αναφέρει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου «Το Ανάπλι».

παράδοση κλειδιών εστίασης στην Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου

 

«Πάρτε τα κλειδιά – Δώστε μας πίσω τις ζωές μας – Ανοίξτε το οξυγόνο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ). Στο πλευρό της και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Όπως τονίζεται: «Οι επιχειρήσεις Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας κινδυνεύουν από λουκέτα. Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις. Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο φόβος, η αγανάκτηση, η αβεβαιότητα μετατρέπονται σε απελπισία και οργή».

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι «στηρίζει σθεναρά τον αγώνα επιβίωσης των επιχειρήσεων Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που δέχονται τεράστιο πλήγμα λόγω της πανδημίας και κινδυνεύουν από λουκέτα».

 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis