home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Ναύπλιο: Πανικός σε τρία δημοτικά σχολεία λόγω κορωνοϊού

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο Ναύπλιο και σε κάποιες περιπτώσεις πανικός, μετά τη γνωστοποίηση απανωτών κρουσμάτων στα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Συγκεκριμένα από το πρωί της Δευτέρας αναστέλλεται η λειτουργία ενός τμήματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου και μίας τάξης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για 14 ημέρες, λόγω κρουσμάτων  covid 19. Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία δύο τμημάτων  στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, λόγω κρουσμάτων  covid 19.

Οι οικογένειες των μαθητών έχουν ήδη ενημερωθεί και θα κληθούν για ιχνηλάτηση από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο είχε σημάνει συναγερμός από την προηγούμενη Πέμπτη, μετά από κρούσμα κορωνοϊού σε οικογένεια παιδιών. Από εκείνη την ημέρα είχαν ενημερωθεί οι γονείς με ηλεκτρονική αλληλογραφία από τη διεύθυνση του σχολείου.

Εντωμεταξύ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου είχαν εντοπιστεί επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από τις αρχές του μήνα και είναι σε αναστολή τμήματα. Μάλιστα έχει ήδη προγραμματιστεί για μεθαύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 π.μ. στο  χώρο έξω από το σχολικό κτίριο, να προσέλθουν όσοι γονείς επιθυμούν για δειγματοληπτικό έλεγχο για COVID-19.

Παράλληλα αύριο Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, από τις από τις 9.30 πμ έως και τις 12.30 μμ. Έχουν προγραμματιστεί δωρεάν δειγματοληπτικοί προληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό, με τη μέθοδο των rapid test, στον πεζόδρομο Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην Πέργκολα.

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα από τα rapid test που έγιναν την Κυριακή έξω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ναύπλιο έδειξαν ποσοστό θετικότητας 2,19%, με 4 γυναίκες διάμεσης ηλικίας 48 έτη να είναι θετικές στο τέστ.

Οι ανακοινώσεις για τα σχολεία

Οι δύο ανακοινώσεις έγιναν το πρωί από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Αικατερίνη Δουράνου. Η αναστολή των μαθημάτων λόγω του κορωνοϊού ισχύει  για 14 ημέρες.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε για το 2ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου:

«Ενημερώνουμε γονείς, κηδεμόνες και κάθε ενδιαφερόμενο/η, ότι με απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ύστερα από  γνωμοδότηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αναστέλλεται η λειτουργία ενός τμήματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου και μίας τάξης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για 14 ημέρες, λόγω κρουσμάτων  covid 19.

Οι οικογένειες των μαθητών, μαθητριών μας, έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά και προσεχώς θα λάβουν ειδοποίηση από τους Διευθυντές των σχολείων για τον τόπο και το χρόνο που θα διενεργηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των τμημάτων θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο θα τους κοινοποιηθεί. Ακολουθούμε τις οδηγίες πρόληψης και διαχείρισης κρουσμάτων και ενημερώνουμε άμεσα τη σχολική μας μονάδα σε περίπτωση που μέλος της οικογένειάς μας νοσεί από Covid 19».

Αντίστοιχα για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου ανακοινώθηκε:

«Ενημερώνουμε γονείς, κηδεμόνες και κάθε ενδιαφερόμενο/η, ότι με  απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ύστερα από γνωμοδότηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αναστέλλεται η λειτουργία δύο τμημάτων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, λόγω κρουσμάτων  covid 19.

Οι οικογένειες των μαθητών, μαθητριών μας, έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά και προσεχώς θα λάβουν ειδοποίηση από τη Διευθύντρια του σχολείου για τον τόπο και το χρόνο που θα διενεργηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των τμημάτων θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο θα τους κοινοποιηθεί. Ακολουθούμε τις οδηγίες πρόληψης και διαχείρισης κρουσμάτων και ενημερώνουμε άμεσα τη σχολική μας μονάδα σε περίπτωση που μέλος της οικογένειάς μας νοσεί από Covid 19».

Κρούσμα και στο Δημοτικό Σχολείο Τολού

Θετικό κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου και στο Δημοτικό Σχολείο του Τολού. Την ενημέρωση έκανε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το οποίο αναφέρει:

«Ύστερα από ενημέρωση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σχολείου, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει θετικό κρούσμα COVID στο δημοτικό σχολείο Τολού.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχει ενημερώσει την τοπική κοινότητα Τολου, τους συλλόγους και προσπαθεί να έρθει σε επικοινωνία με τη σχολική επιτροπή του Δήμου.

Θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για τις οποίες θα σας ενημερώνουμε διαρκώς».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button