home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ελέγχουν για κορωνοϊό τα λύματα σε Ναύπλιο, Τρίπολη και Άστρος

Λύματα

Ενεργοποιείται από σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, η σύμβαση που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει υπογράψει με ειδικά εργαστήρια για τον έλεγχο του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα.

Στην πρώτη φάση, οι έλεγχοι αφορούν τα λύματα του Ναυπλίου, της Τρίπολης και του Αστρους, ενώ σύντομα θα υπάρξει επέκταση της εν λόγω σύμβασης για τη διενέργεια ανάλογου ελέγχου και στα λύματα άλλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας, ιδίως σε περιοχές που εμφανίζονται να έχουν πρόβλημα, όπως η Σπάρτη και η Κόρινθος.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου, αντικείμενο της οποίας ήταν η εξέλιξη της πανδημίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Νοσηλευόμενοι με Covid

Ο περιφερειάρχης σημείωσε, παράλληλα, ότι σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη αυτή στην περιοχή αποτελεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία και ειδικότερα οι εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Mέχρι και σήμερα Δευτέρα 8 του μήνα, οι νοσηλευόμενοι covid-19 στην Περιφέρεια ήταν συνολικά 59 (οι 5 εκ των οποίων σε ΜΕΘ). Αναλυτικά, ανά Γενικό Νοσοκομείο, οι νοσηλευόμενοι ήταν, Γ.Ν. Αργους 4, Γ.Ν. Ναυπλίου 0, Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης 11, Γ.Ν. Κορίνθου 16 (3 σε ΜΕΘ), Γ.Ν. Σπάρτης 9, Γ.Ν. Καλαμάτας 19 (2 σε ΜΕΘ).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis