home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΚοινωνίαΑρχείο

Αποκατάσταση για τρεις ΧΑΔΑ σε Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία με πίστωση από το «Αντώνης Τρίτσης»

Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στις θέσεις Πλάτωμα του Δήμου Τρίπολης, Δισκούρια Δήμου Ερμιονίδας και Σπαρτέας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Με σχετικό έγγραφό του, ειδικότερα, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων γνωστοποίησε στην Περιφέρεια ότι εγκρίθηκε από την πλευρά του επενδυτικό δάνειο 1.258.000 ευρώ, ενταγμένο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Στην πιο πάνω πίστωση το 75% (δηλ. 943.500 ευρώ) προέρχεται από την ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) και το υπόλοιπο 25% (δηλ. 314.500 ευρώ) από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Ο συντονισμός και η οργάνωση της διαδικασίας εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά τη συνδρομή της στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η οργάνωση γραφείου τεχνικών συμβούλων της Περιφέρειας αποκλειστικά για το πιο πάνω έργο και συγκεκριμένα για το “πακέτο” των περιβαλλοντικών θεμάτων.

Το εν λόγω γραφείο, σημείωσε ο περιφερειάρχης, θα συνεργάζεται με τις συναρμόδιες διευθύνσεις (Ανάπτυξης, Τεχνικών Εργων και Περιβάλλοντος) , α) αφ’ ενός για την πορεία της ΣΔΙΤ των σκουπιδιών, β) αφ’ ετέρου για την καταγραφή του συνόλου των ΧΑΔΑ καταγεγραμμένων και μη ώστε να προχωρήσουν οι μελέτες αποκατάστασης για την απορρύπανση της Περιφέρειας και γ) για τη συζήτηση με την ΤΕΡΝΑ όσον αφορά την συντομότερη -από το προβλεπόμενο τώρα δεκάμηνο- έναρξη μεταβατικής διαχείρισης σκουπιδιών σε ορισμένες εξαιρετικά φορτισμένες περιοχές.

Ο στόχος της Περιφέρειας είναι το μεταβατικό στάδιο να ξεκινήσει σε ένα πεντάμηνο, ωστόσο για το ζήτημα αυτό προγραμματίζεται να γίνει, πολύ σύντομα, συνάντηση με τα στελέχη της ΤΕΡΝΑ, παρουσία και του προέδρου του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρου Αργειτάκου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button