home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορωνοϊός: Τρεις πόλεις της Πελοποννήσου «βράζουν» με 475 ενεργά κρούσματα

Παιδί και Covid-19

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς και οι λοιμοξιωλόγοι για τρεις πόλεις της Πελοποννήσου. Την Πάτρα, την Κυλήνη και τη Σπάρτη.

Ο Δήμος Πατρέων με 349 ενεργά κρούσματα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στον πόλεμο με τον κορωνοϊό, έχοντας μάλιστα να παλέψει και με το μεταλλαγμένο Βρετανικό στέλεχος.

Ο Δήμος Σπάρτης με 77 ενεργά κρούσματα συνεχίζει να βρίσκεται στο «κόκκινο», με τα περιοριστικά μέτρα να παίρνουν παράταση για τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα. Ωστόσο παρατηρείται μία σταθεροποίηση τις τελευταίες ημέρες που επιτρέπει μία αισιοδοξία για έξοδο από το τούνελ.

Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης στην Ηλεία μέσα σε λίγα 24ωρα είδε αύξηση 600% στα κρούσματα με 49 ενεργά χθες, από 7 που ήταν πριν λίγες μέρες. Αυτό οδήγησε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τον εντάξει και αυτόν στις «κόκκινες» περιοχές.

Συνολικά οι τρείς αυτοί δήμοι έχουν αυτή τη στιγμή 475 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, προβληματίζοντας έντονα τους ειδικούς.

Πλέον μένει να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί η πολιτεία για να συγκρατήσει την εξάπλωση του Covid-19 σε αυτές τις περιοχές, πέραν των πρόσθετων μέτρων που εξαγγέλθηκαν χθες και που εστιάζουν κυρίως σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Τα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές

Όσον αφορά το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου, σε αυτό κατατάσσονται οι περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, δηλαδή οι «κόκκινες» περιοχές. Στην Πελοπόννησο, αυτές είναι οι Δήμοι Πατρέων, Σπάρτης και Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Στις περιοχές αυτές ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Aπαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
  • Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
  • Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
  • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Στα παραπάνω προστέθηκαν και κάποια άλλα, κατά περίπτωση και σε ορισμένες μόνο περιοχές, τα οποία μπορείτε να δέιτε εδώ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis