home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Υπουργείο Φυσικού Περιβάλλοντος: Φτιάξτε κοινόχρηστες βρύσες

Πλατεία Εθνοσυνέλευσης

Υποχρεωμένοι θα  είναι πλέον οι δήμοι στο να διαθέτουν στους πολίτες κοινόχρηστες βρύσες με πόσιμο νερό, όπως αναφέρεται σε επιστολή του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος Δρ. Κωνσταντίνου Αραβώση.

Πού θα γίνουν βρύσες

«…σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 10, (…) οι Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, οι οποίοι διαθέτουν δίκτυο πόσιμου νερού, υποχρεούνται να διαθέτουν κοινόχρηστες βρύσες προς δωρεάν διάθεση πόσιμου νερού σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε δημοτικές παιδικές χαρές, παρέχοντας κατάλληλη σήμανση στο κοινό που ενθαρρύνει τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων δοχείων νερού, καθώς και να επεκτείνουν το δίκτυο με κοινόχρηστες βρύσες προς δωρεάν διάθεση πόσιμου νερού σε κοινόχρηστους χώρους συνάθροισης κοινού εντός των ορίων της αρμοδιότητάς τους.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών εξειδικεύονται οι ελάχιστες προδιαγραφές και κάθε σχετικό θέμα με τη δημιουργία των κοινόχρηστων βρυσών από τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού και την εφαρμογή της παρ. 10 του άρθρου 4. Η έκδοση της εν λόγω απόφασης δεν αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων (βλ. άρθρο 19 παρ.9)».

Σε Άργος – Ναύπλιο

Να σημειώσουμε ότι οι Μεγάλοι Δήμοι του Άργους και του Ναυπλίου, στις πρωτεύουσες τους στερούνται δημοσίων βρυσών, όπως και τουαλετών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο Άργος λειτουργεί μόνο μια Κοινόχρηστη βρύση στην πλατεία εθνοσυνέλευσης και μάλιστα πρόσφατα κατασκευασμένη με πρωτοβουλία του τοπικού συμβούλου κ. Ανδρέα Σαρρή, ενώ στο Ναύπλιο λειτουργεί από την εποχή του δημάρχου Γεωργίου Τσούρνου μία ακόμα στην πλατειούλα πίσω από την πύλη της Ξηράς
 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis