home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΑρχείο

Επίδομα 534€: Πληρώνονται σήμερα οι αναστολές του Ιανουαρίου

Πληρώνονται σήμερα οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, των 534€, για τις αναστολές του Ιανουαρίου για 623.557 εργαζομένους καθώς και το δώρο Χριστουγέννων και ο μισθός του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Πρόκειται για ποσά που συνολικά αγγίζουν τα 313,13 εκατ. ευρώ και αφορούν σε 662.123 δικαιούχους. Αναλυτικότερα θα καταβληθεί σήμερα το απόγευμα η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν τον Ιανουάριο του 2021, θα καταβληθούν 306,43 εκατ. ευρώ σε 623.557 δικαιούχους.

Με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου πολλοί εργαζόμενοι βγήκαν από την αναστολή. Αυτοί οι εργαζόμενοι εφόσον δεν μπήκαν ξανά σε αναστολή μέσα στον Ιανουάριο θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 303 ευρώ.

Η ημερήσια αποζημίωση για που δικαιούται ο εργαζόμενος ανέρχεται σε 18 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής. Σε περίπτωση εργαζόμενου, με δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 534 ευρώ που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.

Παράλληλα σήμερα πιστώνονται οι μισθοί στους εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Δεκέμβριο 2020. Ειδικότερα θα καταβληθούν 5,89 εκατ. ευρώ σε 19.288 δικαιούχους για την πληρωμή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας. Επίσης θα καταβληθεί η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» που αφορά σε καταβολή 800.985 ευρώ σε 19.287 δικαιούχους.

Να σημειωθεί ότι έως τις 8.2.2021 πραγματοποιείται η υποβολή αίτησης/δήλωσης (και ορθών επαναλήψεων) στην ΑΑΔΕ και στο ΠΣ Εργάνη, για την ένταξη εργαζομένων στον μηχανισμό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Α’ Φάση) μηνός Ιανουαρίου 2021. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον μήνα Ιανουάριο 2021 υποβάλλουν:

α. δήλωση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ,
β. την Α’ ΦΑΣΗ της αίτησης/δήλωσης ένταξης στον Μηχανισμό στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Σημειώνεται ότι είναι δυνατή η διαδικασία των ορθών επαναλήψεων των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ ΦΑΣΗ καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας. Επίσης για όσες επιχειρήσεις επιλέξουν την ένταξή τους στον Μηχανισμό από 1/1/2021 μπορούν να το δηλώσουν αναδρομικά, υπό την προϋπόθεση ότι έχει γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου.

Ωστόσο αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, θα πιστωθούν τα ποσά της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 στους Επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.
Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Είναι εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
β) Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Η αποζημίωση καταβάλλεται μετά από διασταύρωση και έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων που τηρούνται στην πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στην «ΕΡΓΑΝΗ», τον ΟΑΕΔ και τους συναρμόδιους φορείς. Αρμόδιος φορέας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η καταβολή γίνεται εφάπαξ, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button