home design

Δυνατή πόλη ξανά: Αόριστες και γενικόλογες απαντήσεις από τον κ. Καμπόσο

Η δημοτική παράταξη «Δυνατή πόλη ξανά» του Τάσσου Χειβιδόπουλου με ανακοίνωσή της αναφέρεται σε μία σειρά ζητημάτων που αφορούν το Δήμο Άργους – Μυκηνών. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Για μια ακόμα φορά σε ερωτήματά μας προς τον Δήμαρχο κ. Καμπόσο λάβαμε αόριστες και γενικόλογες απαντήσεις, οι οποίες κατέληγαν όπως πάντα στο συμπέρασμα ότι αυτή η Δημοτική Αρχή τα κάνει όλα καλά, ότι κάποιοι μας πολεμάνε και θα τους συντρίψουμε, ότι πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε και διάφορα τέτοια γραφικά.

Ας δούμε τι μας είπε ο Δήμαρχος:

Μας είπε ότι υπάρχει αλληλογραφία της ΔΕΥΑΑΡΜ με την Περιφέρεια με πολλά ερωτήματα για το έργο που αφορά το  Εργοστάσιο Επεξεργασίας Νερού στον Ανάβαλο που έχει εξαγγελθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Τατούλη και συνεχίζει η σημερινή με τον κ. Νίκα. Μας είπε ακόμα ότι κι αυτός έχει κάνει παρόμοιο έργο στην Λέρνα.

Αυτό που φυσικά δε μας είπε είναι αν τελικά θα συμμετέχει ο Δήμος Άργους Μυκηνών στο έργο αν απαντηθούν τα ερωτήματα που βάζει η ΔΕΥΑΑΡΜ ή απλά θα χαθούν τα λεφτά λόγω της κόντρας του με τον Περιφερειάρχη…

Μας είπε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις (για τις οποίες φυσικά όπως πάντα δεν φταίει η Δημοτική Αρχή) γιατί τα έργα του Δήμου δεν είναι δρόμοι αλλά Κτίρια (η Νεοκλασική Αγορά) και χρειάζονται περισσότερες εγκρίσεις.

Αυτό που φυσικά δεν μας είπε είναι ότι το είδος του έργου δεν δικαιολογεί τις καθυστερήσεις αφού και οι αναπλάσεις που έχει εντάξει και δημοπρατήσει το Ναύπλιο χρειάζονται ανάλογες εγκρίσεις τις οποίες κάποιοι πήραν πιο γρήγορα και δημοπράτησαν τα έργα τα οποία ξεκινούν. Ελπίζουμε μόνο να μην κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση του έργου.

Μας είπε ότι είναι άδικο να φωνάζουν αυτοί που έκλεβαν το ρεύμα κι όχι οι ιδιοκτήτες της γεώτρησης ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών στο ΥΠΠΟ στα ΕΛΤΑ και στους ενοικιαστές των καντινών και σε οποιοδήποτε άλλο εκτός από την Δημοτική Αρχή που δεν φταίει ποτέ και για τίποτα. Απλά μας τόνισε αρκετές φορές την απορία του (αφήνοντας για μια ακόμα φορά απαράδεκτες αιχμές εναντίον της Πυροσβεστικής) για το πώς βρέθηκε το πόρισμα στα χέρια του Περιφερειάρχη λες και αυτό είναι το θέμα….

Αυτό που φυσικά δεν μας είπε είναι αν γνώριζε κάποιος από τη Δημοτική Αρχή ότι γινόταν συστηματικά  ρευματοκλοπή από την δημοτική γεώτρηση. Ελπίζουμε να δώσει περισσότερες απαντήσεις όταν επιτέλους διαβάσει το πόρισμα που βρίσκετε στα χέρια του Εισαγγελέα και κληθεί για εξηγήσεις.

Μας απάντησε με το γνωστό θράσος και την αλαζονική διάθεση που τον διακρίνει, ότι θα γκρεμίσει και τα υπόλοιπα άδεια περίπτερα της ανάπλασης και θα τα πληρώσει αν χρειαστεί.

Αυτό που δε μας είπε είναι από πού θα πληρωθούν τα χρήματα που θα πληρώσει για τα Περίπτερα που αυθαίρετα θα γκρεμίσει. Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστή η λογική της σημερινής Δημοτικής Αρχής  ότι ο Δήμος είναι ιδιοκτησία της. Δηλαδή τσιφλίκι της…

Επίσης η Δυνατή Πόλη Ξανά καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την παραχώρηση του χώρου του ΧΑΔΑ στα Γκριμάρια σε μια εταιρεία που δεν δεσμεύεται για την αποκατάστασή της προς όφελος των πολιτών του Δήμου μας.

Ειδικά τώρα που η Περιφέρεια ολοκλήρωσε την διαδικασία του ΣΔΙΤ της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου και πλέον ξεκινούν τα έργα για την κατασκευή των Μονάδων,  στόχος του Δήμου μας θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και η αναζήτηση χρηματοδότησης γι’ αυτό από την Κυβέρνηση.

Η πρόταση μιας εταιρείας που καμία εμπειρία παρόμοιων έργων δεν έχει και μόνο αναζητεί «πρόθυμους» Δήμους, που θα συμμετέχουν στην πρόταση της προς πιθανούς επενδυτές, θεωρούμε ότι δεν προσφέρει τίποτα στο Δήμο μας, παρά μόνο την δέσμευση ενός χώρου, που αν δεν αποκατασταθεί άμεσα θα συνεχίσει να μολύνει εμάς και τα παιδιά μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version