home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας: Καταστροφική χρονιά για τα εσπεριδοειδή

Από τις αρχές Δεκέμβρη, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, είχε επισημάνει το κίνδυνο της καταστροφικής χρόνιας για την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών και μια σειρά αγροτικών προϊόντων στο Νομό.

Όπως σημειώνει ο ΑΚΣΥΝΑ στο ψήφισμά που κατέθεσε κατά την επίσκεψη μελών του συλλόγου στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, όπου είχαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο:

«Kανείς μέχρι τώρα (κυβέρνηση και περιφέρεια) δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ουσιαστικής αντιμετώπισης του χαμένου εισοδήματος μας. 

Από τη μια αντιμετωπίζουμε λόγω και των καιρικών συνθηκών τη υποβάθμιση του πορτοκαλιού, το οποίο δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ, ενώ από την άλλη η τιμή του είναι  εξευτελιστική.

Στις Κλημεντίνες, αν και είχαμε τις καταστροφές πριν 2 μήνες, ακόμη δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο ενίσχυσης. Το όψιμο ενδιαφέρον των βουλευτών του Νομού για τις καταστροφές, δεν μας επαναπαύει. Όλα αυτά τα χρόνια, όλοι τους έχουν συμμετάσχει σε κυβερνήσεις και δεν έχουν αλλάξει  τον κανονισμό του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει τέτοιες καταστροφές. 

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας: Κατώτερες εγγυημένες τιμές πώλησης στα αγροτικά μας προϊόντα

 

Την ίδια στιγμή, τα ψίχουλα που έχει μοιράσει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ, δεν ανταποκρίνονται στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. 

Είναι επιτακτικό το αίτημά μας, για κατώτερες εγγυημένες τιμές πώλησης στα αγροτικά μας προϊόντα. Σε τιμή τέτοια που να αφήνει ένα εισόδημα ώστε να μπορούμε να ζήσουμε την οικογένεια μας αξιοπρεπώς και να μπορούμε να καλλιεργήσουμε και την επόμενη χρονιά. 

Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, δεν θα φορτώσουν ξανά στις πλάτες μας μια ακόμα οικονομική κρίση, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές κάτω του κόστους παραγωγής που επιβάλλουν βιομήχανοι και μεγαλέμποροι πχ σε, λάδι, βρώσιμες ελιές, εσπεριδοειδή, οπωροκηπευτικά κλπ. 
  • Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές, στους κτηνοτρόφους από τον καταρροϊκό πυρετό, σε προϊόντα που μένουν απούλητα κλπ. 
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωση μας.
  • Να δοθούν στο 100% της ζημιάς οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.  
  • Μείωση κόστους παραγωγής: αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button