home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Μία έγκριση μακριά από την προγραμματική σύμβαση για τον περίπατο της Αρβανιτιάς

Γύρος Αρβανιτιάς Ναύπλιο

Μία έγκριση μακριά από την συνολική αδειοδότηση και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το μονοπάτι της Αρβανιτιάς, βρίσκεται ο Δήμος Ναυπλιέων, όπως γνωστοποίησε με δήλωσή του ο Δημαρχος Δημήτρης Κωστούρος.

Η διαδρομή αυτή στο Ναύπλιο, δεν έχει απαγορευτεί τυχαία καθώς η πτώση των βράχων από μεγάλο ύψος είναι συχνό φαινόμενο.

Κίνδυνος – θάνατος

Μάλιστα ο κίνδυνος των κατολισθήσεων στη διαδρομή από την παραλία του Ναυπλίου προς την Αρβανιτιά αυξάνει σταδιακά, όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο anagnostis.org πριν από 11 μήνες o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, χαρακτηρίζοντας τον περίπατο «κίνδυνο – θάνατο», ακόμα και στο φαινομενικά ασφαλές τμήμα προς Καραθώνα.

Από πέρσι είχε υπάρξει σχετική συμφωνία με το δήμο Ναυπλιέων για να γίνει έρευνα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και αυτό που απέμενε ήταν οι απαιούμενες αδειοδοτήσεις, καθώς στον Γύρο της Αρβανιτιάς εμπλέκονται αρκετοί φορείς που έπρεπε να δώσουν το οκ για να προχωρήσουν οι μελέτες.

Σπάνιος γεώτοπος

«Είναι ώριμο να παρέμβουμε στο πρανές, με τέτοιες δράσεις για έργα που θα έχουν αυξημένη αποτελεσματικότητα, δεν θα προσβάλουν το περιβάλλον και θα είναι οικονομικά σε πολύ χαμηλό επίπεδο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευθύμης Λέκκας.

Όπως είχε επισημάνει το σημείο αυτό αποτελεί έναν σπάνιο γεώτοπο. Η δομή των πετρωμάτων είναι τέτοια που φανερώνει τις διαστάσεις των γεωτεκτονικών διεργασιών που έγιναν στο Ελληνικό χώρο, με πολύ απλό και παραστατικό τρόπο και είναι μία περιοχή που εκπαιδευτικά είναι ένα πρότυπο για τους φοιτητές.

Η δήλωση Κωστούρου

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την δήλωση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου αναφορικά με τον περίπατο της Αρβανιτιάς:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis