home design 800x400
home design 1170Χ320

24 μαθητές λυκείου σε πρόγραμμα του Harvard στο Ναύπλιο

Θερινό πρόγραμμα του Harvard για μαθητές λυκείου στο Ναύπλιο

Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου στην Ελλάδα 2021 (“High School Summer Program in Greece–HSSP”).

To 2021 θα είναι η δέκατη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος. Λόγω της πανδημίας Covid-19, το HSSP 2021 θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 1-16 Ιουλίου 2021. Εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ενδέχεται να οργανωθεί στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος στο Ναύπλιο μια τελική συνεδρία του προγράμματος κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

Μαθητές Λυκείου, όλων των κατευθύνσεων σπουδών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για δυόμιση εβδομάδες το εντατικό θερινό σεμινάριο διαδικτυακά, με θέμα: «Εισαγωγή στη Μελέτη των Επιστημών του Ανθρώπου». Αξιοποιώντας την επιστημονική μεθοδολογία αντιστοίχων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Harvard, το πρόγραμμα αυτό στοχεύει να φέρει τους συμμετέχοντες μαθητές σε επαφή με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και προσεγγίσεις, οι οποίες θα τους προετοιμάσουν για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους, το πανεπιστήμιο.

Το HSSP προσφέρεται χωρίς χρηματική επιβάρυνση σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές. Στο πρόγραμμα θα επιλεγούν, μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων από την Επιτροπή Αξιολόγησης του προγράμματος, και θα συμμετάσχουν συνολικά 24 μαθητές. Εκτός από το μαθητικό δυναμικό των Γενικών Λυκείων της Αργολίδας, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και μαθητές από σχολεία της Δυτικής Αττικής, και συγκεκριμένα τα Γενικά Λύκεια Μάνδρας, Μεγάρων, Ερυθρών και Λιοσίων, το Κλασικό Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, καθώς και από το αμερικανικό σχολείο Odyssey Charter School, Wilmington, Delaware, U.S.A.

Το εντατικό αυτό αγγλόφωνο πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικών Σπουδών και την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Harvard. Έξι προπτυχιακοί φοιτητές από το Harvard υπό την εποπτεία των καθηγητών/τριών τους θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ως εκπαιδευτικοί συνεργάτες.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 31 Μαρτίου 2021. Βρείτε τις αναλυτικές πληροφορίες και την αίτηση στην ιστοσελίδα του προγράμματος: https://greece.chs.harvard.edu/seminar-programs/hssp

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Μάνατζερ Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Ματίνα Γκόγκα (τηλ.: 27520 47040, κιν. τηλέφωνο: 6973035317, e-mail: [email protected]).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis