home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτισμόςΑρχείο

Πρώτο βραβείο για το 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και εκπαιδευτικών απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου διαδικτυακά η τελετή απονομής των βραβείων του 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μεταξύ των σχολείων που βραβεύτηκαν κατά τη διαδικτυακή τελετή ήταν το 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους για την ταινία «Αργυρώ». Το βραβείο στο σχολείο από το Άργος απένειμε τυπικά η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή.

Αργυρώ ταινία 1ο ΕΠΑΛ και 1ο ΕΚ Άργους

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο από τελετές βράβευσης προηγούμενων ετών, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων Σοφία Παπαδημητρίου και τη διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς:

  • Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, εκπροσωπώντας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η κυρία Μακρή απένειμε το 1ο Βραβείο στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους και 1o Εργαστηριακό Κέντρο Άργους για την ταινία τους «ΑΡΓΥΡΩ».
  • Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος βράβευσε το Ευρωπαϊκό Σχολείο ΙΙΙ Βρυξελλών.
  • Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος βράβευσε το 6ο Λύκειο Αθηνών.
  • Η Bουλεύτρια – Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου, εκπροσωπώντας και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Η κυρία Αναγνωστοπούλου απένειμε το βραβείο στο 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων.
  • Η Πρόεδρος Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.) Μύρια Βασιλείου, η οποία απένειμε το βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Ανάγειας της Κύπρου.

Αργυρώ ταινία 1ο ΕΠΑΛ και 1ο ΕΚ Άργους

 

Εκ μέρους των συνδιοργανωτών τα βραβεία απένειμαν η κυρία Σοφία Παπαδημητρίου, η Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή και ο Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος – συγγραφέας, ο οποίος συντόνισε και την εκδήλωση. Τιμήθηκαν σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια.

Παρ’ολες τις δύσκολες συνθήκες της χρονιάς που πέρασε, δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια συμμετείχαν στον διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες, κάνοντάς μας αισιόδοξους για το μέλλον, μέσα σε μια ζοφερή πραγματικότητα.

Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αναζήτησαν και αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό και στους δασκάλους τους.

Αργυρώ ταινία 1ο ΕΠΑΛ και 1ο ΕΚ Άργους

 

Στην τιμητική επιτροπή του Διαγωνισμού μετείχαν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, πανεπιστημιακοί, στελέχη της εκπαίδευσης, όπως ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.

Το κλείσιμο της τελετής έγινε με τον πιο συγκινητικό τρόπο από τα παιδιά του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελλών, χαρίζοντας μας ένα μεγάλο χαμόγελο.

Η τελετή Βράβευσης 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» στο Youtube:

 

Η ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και 1ου Ε.Κ. Άργους παρουσιάζει την απίστευτη ιστορία της Αργυρώς που αν και χτυπημένη από τη λέπρα, μοίραζε σε όλη της ζωή αγάπη. 

Η ιστορία αυτής της υπέροχης γυναίκας, έγινε γνωστή από ομιλία του π. Ευάγγελου Παπανικολάου που βρήκαν οι μαθητές στο διαδίκτυο.

 

Χρησιμοποιήθηκαν σκηνές από τις ταινίες: ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ του Γιάννη Σμαραγδή

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ του Παντελή Βούλγαρη 
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ 

Χρησιμοποιήθηκε μουσική: 

  • του Μίνωα Μάτσα από την ταινία ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ του Γιάννη Σμαραγδή και από ΤΟ ΝΗΣΙ 
  • του Βασίλη Σκουλά ‘’ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ’’ 

Αργυρώ ταινία 1ο ΕΠΑΛ και 1ο ΕΚ Άργους

 

Ευχαριστίες απευθύνονται προς τον Γιάννη Σμαραγδή, τον Παντελή Βούλγαρη, τον Μίνωα Μάτσα και τον Βασίλη Σκουλά για την ευγενική παραχώρηση του έργου τους.

Η ομάδα του έργου: Ηλιάνα Ράπτη, Κατσικάρη Κωνσταντίνα, Κούβαλης Βασίλης, Συγίζη Γιούλα, Σελλής Ιωάννης, Ρηγόπουλος Γιώργος, Πάλλης Νίκος, Ντεβές Γιώργος, Νικολάου Θεόδωρος, Μούφαλη Γκεράλντο, Σκούμπη Μαρία, Τσιόδρα Άννα, Δρίτσα Γεωργία (μαθητές).

Αργυρώ ταινία 1ο ΕΠΑΛ και 1ο ΕΚ Άργους

 

Αργυρώ ταινία 1ο ΕΠΑΛ και 1ο ΕΚ Άργους

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button