home design

Ταξιδεύοντας σε ένα από τα μικρότερα κατοικήσιμα νησιά της Ελλάδας (Βίντεο)

Στην καρδιά του Ιονίου, σε πολύ μικρή απόσταση από την Ηπειρωτική Ελλάδα, βρίσκεται ένα πανέμορφο γραφικό νησί, που ακούει στο όνομα Καστός. Πρόκειται για το μικρότερο κατοικήσιμο νησί των Επτανήσων και απέχει μόλις 6 μίλια από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, από τον οποίο πραγματοποιείται και η πρόσβαση στο νησί με καθημερινά δρομολόγια.

Είναι ένα λιλιπούτειο νησί με μια μοναδικότητα που κερδίζει τους πάντες. Ο πέτρινος ανεμόμυλος στην αριστερή πλευρά του λιμανιού, ο οποίος μάλιστα είναι και ο μοναδικός στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας, είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού. Καθημερινά χαιρετά με καλοσύνη όλα τα πλεούμενα της περιοχής, κουνώντας νωχελικά τα πτερύγιά του.

 

Όσο για τον μικρό ομώνυμο οικισμό του λιμανιού, που είναι και ο μόνος στο νησί, είναι χτισμένος σύμφωνα με την νησιωτική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και διαθέτει μονάχα τα απαραίτητα. Δύο μικρά καφέ μπαρ, ένα μπακάλικο, δύο ταβερνούλες και αρκετή ηρεμία, με φόντο τα πιο υπέροχα ακύμαντα καταγάλανα νερά που χρειάζεται ο επισκέπτης για να αφεθεί και να ξεφύγει από την πολυκοσμία και την καθημερινότητά του. 

Και μπορεί κατά την διάρκεια της ημέρας οι μικρές βαρκούλες να τριγυρίζουν τον Καστό με σκοπό να ανακαλύψουν όλη την ομορφιά που κρύβει η ακτογραμμή του, όπως η σπηλιά Φωκότρυπα, η οποία στο εσωτερικό της έχει μια μικρή αμμουδερή παραλία και θεωρείται ένα από τα βασικά αξιοθέατα του νησιού, όμως σαν πέσει η νύχτα, η ηρεμία που απλώνεται κυρίως λόγω της έλλειψης τροχοφόρων στο νησί, είναι πραγματικά μοναδική.

Και για του λόγου το αληθές δείτε το βίντεο που δημιούργησε ο Μαρίνος Χαραλαμπόπουλος (Travel Inspiration):

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version