home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αργολίδα: Διοικητήριο στη ΡΕΑ με 800.000 ευρώ για την αγορά του ακινήτου

Το ποσό των 800.000 ευρώ για την αγορά του ακινήτου της βιομηχανίας ΡΕΑ, στην Αργολίδα, ενέκρινε η διοίκηση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης που συνεδρίασε στην Τρίπολη, οικόπεδο στο οποίο θα στεγαστεί το διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας.

Το συγκεκριμένο συγκρότημα, μεταξύ Ναυπλίου και Άργους, θα ανακατασκευαστεί προκειμένου να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Ο λόγος που αναζητείται νέος χώρος για την εγκατάσταση του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας δεν είναι άλλος από τα υψηλά μισθώματα που καταβάλλονται ετησίως για το υπάρχον κτήριο. Γι’ αυτό προκρίθηκε αρχικά η λύση του ΚΕΜΧ, η οποία όμως ναυάγησε λόγω του υψηλού μισθώματος που ζήτησε το ΓΕΣ, σε έναν χώρο που απέμεναν τα τυπικά για να παραχωρηθεί εν μέρει στην Περιφέρεια.

Όταν ολκληρωθεί και τυπικά το deal με την ΕΑΣΑ και αποκτηθεί το οικόπεδο με το ερειπωμένο κτίσμα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα πρέπει να διασαφηνιστεί τι θα γίνει με το θέμα της ασφαλούς προσβασιμότητας καθώς το παλιό εργοστάσιο της ΡΕΑ βρίσκεται πάνω σε στροφή σε έναν πολυσύχναστο δρόμο και μάλιστα σε σημείο που έχουν συμβεί ουκ ολίγα τροχαία ατυχήματα.

Επίσης θα πρέπει να διασαφηνιστεί το πώς θα ανακατασκευαστεί το συγκεκριμένο κτήριο ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό διοικητήριο.

Να σημειωθεί πως οι παρεμβάσεις που χρειάζονται για να μετατραπεί σε διοικητήριο το παλιό εργοστάσιο είναι πολλές και το ζήτημα είναι περίπλοκο καθώς ανήκει στην δεύτερη αρχαιολογική ζώνη.

Ο χώρος είναι 15 στρέμματα και ο στεγασμένος χώρος 3000 τ.μ. Το σχέδιο που καταρτίζεται δεν έχει να κάνει μόνο με το εν λόγω οικόπεδο αλλά με την ευρύτερη περιοχή.

Στόχος του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου είναι το σημείο να γίνει ο ομφαλός Ναυπλίου και Άργους, κάτι που θα επιτευχθεί σε συνδυασμό με το δρόμο αρχαιοτήτων που θα το καταστήσει σημαντικό κόμβο.

Να σημειωθεί πως σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το οικόπεδο στη Δαλαμανάρα όπου υπάρχουν σκέψεις να γίνει ένα μεγάλο νοσοκομείο για όλο το νομό. Επίσης πλησίον θα κατασκευαστεί το Γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button