home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρχείο

Διμηνιό Κορινθίας: Θέμα χρόνου η υδροδότηση με καθαρό πόσιμο νερό του χωριού – Σε εξέλιξη τα έργα (video)

Συνέχεια στο θέμα των καταγγελιών ότι στο Διμηνιό Κορινθίας δεν υπάρχει πόσιμο νερό δόθηκε σήμερα, αφού χθες το θέμα απασχόλησε την επικαιρότητα.

Συγκεκριμένα, μετά τις καταγγελίες κατοίκων ότι δύο παιδιά από την συγκεκριμένη περιοχή νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο, εξαιτίας της ποιότητας του νερού, ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και ξεκαθάρισε ότι αφενός μεν «Το πρόβλημα υδροδότησης στο Κιάτο και στο Kάτω Διμηνιό έχει λυθεί εδώ και δύο χρόνια» αφετέρου δε ότι «τα έργα συνεχίζονται και θα υδροδοτηθει και το Διμηνιό και το διπλανό χωριό».

Ο κ. Σταματόπουλος εξήγησε ότι «Είναι γνωστό σε όλους ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο για πόση και δεν χρησιμοποιείται έτσι». Έως το 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υδροδότησης και στο Διμηνιό. 

Αναφορικά με ζήτημα του πόσιμου νερού για ανθρώπινη κατανάλωση ο δήμαρχος εξήγησε ότι έχει κατασκευαστεί άλλο δίκτυο που ρέει σε δέκα κεντρικά σημεία του Διμηνιού όπου οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. «Έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, απλώς δεν ρέει στις βρύσες τους» εξήγησε.

Όπως υποστήριξε, ανέλαβε έναν δήμο που δεν υδροδοτούνταν στο 100% με πόσιμο νερό, και ως τώρα «υδροδοτήσαμε το 95%», εξηγώντας παράλληλα τη δυσκολία υλοποίησης που έχουν τέτοια εμβληματικά έργα. 

Τέλος, αναφορικά με την επέμβαση του εισαγγελέα για το θέμα ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι προς το παρόν δεν έχει κοινοποιηθεί κάτι στο δήμο.

Δείτε το βίντεο: 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button