Home design
home design

Θλίψη για το θάνατο του Ντέιβιντ Γουντ της Αργολικής Ζυθοποιίας «ΖΕΟΣ»

Αργολίδα: Έφυγε από την ζωή ο Ντέιβιντ Γουντ της Ζυθοποιίας “Ζέος”

Eνας Καναδός ζυθοποιός βρέθηκε στην Αργολίδα από κάρμα, και δημιούργησε μία από τις λίγες ετικέτες αμιγώς ελληνικής μπίρας. Ο Ντέιβιντ Γουντ, εκ των ιδρυτών της Ζυθοποιίας Ζέος, έφυγε από τη ζωή σήμερα 22 Ιανουαρίου, σε ηλικία 57 ετών.

Η Αργολική εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 από τον Κρις Παπαδήμας, ομογενή από τον Καναδά, ο οποίος μοιράστηκε το όνειρό του για μια ελληνική ζυθοποιία στην Ελλάδα με τον εκλιπόντα Ντέιβιντ Γουντ και τον Μπάρι Μιούρεϊ.

Η πρώτη μπύρα που παρήχθη από τη νεόκοπη ζυθοποιία ήταν φρέσκια, όμως με την αύξηση της ζήτησης η εμφιάλωση αποδείχθηκε απαραίτητη. Ετσι, το πρώτο μπουκάλι μπίρας Ζέος βγήκε δύο χρόνια αργότερα (2001).

Στην πορεία, το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας εμπλουτίστηκε με δύο ακόμα ετικέτες, τη Mak Lager (γνωστή και ως μακεδονική συνταγή ή Μπλε Μακ) και την Black Mac, μια πλούσια weiss (σταρένια με μαγιά) μπίρα με ιδιαίτερη γεύση.

Μπύρα Ζέος

 

Η αγάπη για την Ελλάδα

«Όταν ήμουν 14 ετών, στον Καναδά, πήγαινα σε ένα ελληνικό εστιατόριο όπου υπήρχαν διάφορες φωτογραφίες από μέρη της Ελλάδας. Θυμάμαι να κοιτάζω μία από αυτές τις φωτογραφίες και να λέω στον εαυτό μου: κάποια μέρα θα ζεις εκεί. Eτσι, όταν προέκυψε η επαγγελματική πρόταση κι ενώ ήδη έκανα καριέρα ως ζυθοποιός, το είδα όχι μόνο ως επαγγελματική ευκαιρία, αλλά και ως εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου», είχε απαντήσει σε ερώτηση για το πώς βρέθηκε από τον Καναδά στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της Ζυθοποιίας Ζέος.

Μιλώντας για τον τόπο, γινόταν φανερό ότι ο κ. Γουντ ένιωθε περισσότερο Έλληνας από πολλούς γηγενείς, αν και δεν μιλούσε ελληνικά. «Όταν έπρεπε να τα μάθω, δούλευα νυχθημερόν», έλεγε αστειευόμενος.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis