home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Αργολίδα: Σε αναμμένα κάρβουνα οι αγρότες μετά τη βλάβη στο μετεωρολογικό σταθμό Πυργέλας

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Άργους, καθώς ο μετεωρολογικός σταθμός στην Πυργέλα έχει διακόψει τη λειτουργία του λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα ο ΕΛΓΑ να παίρνει τα σχετικά δεδομένα για τον καθορισμό των αποζημιώσεων των παραγωγών σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών από τον αντίστοιχο μετεωρολογικό σταθμό του Άργους.

Επειδή όμως ο μετεωρολογικός σταθμός που βρίσκεται στο ΔΑΚ Άργους είναι εντός του αστικού ιστού της πόλης, οι θερμοκρασίες που καταγράφει είναι υψηλότερες από αυτές του σταθμού της Πυργέλας, ο οποίος βρίσκεται στον αργολικό κάμπο, στην περιοχή όπου βρίσκονται οι πορτοκαλεώνες.

Οι αγρότες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς έτσι δημιουργείται ο κίνδυνος βάσει των δεδομένων του σταθμού του Άργους να μην αποζημιωθούν παραγωγοί οι οποίοι υπέστησαν ζημιά από ακραίες θερμοκρασίες.

Οι αγρότες ζητούν μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης να εφαρμοστούν προσωρινές λύσεις ώστε μέχρι την αποκατάσταση αυτή τα δεδομένα από τον σταθμό του Άργους να σταθμίζονται ως προς τη συνήθη απόκλισή τους από τις πραγματικές θερμοκρασίες στον τόπο των καλλιεργειών.

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και το Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπυρίδωνα Λιβανό.

Ο βουλευτής ρωτά τους δύο υπουργούς:

  1. Τι ενέργειες θα αναληφθούν για την αποκατάσταση της λειτουργίας του μετεωρολογικού σταθμού στην Πυργέλα Άργους. 
  2. Τι ενδιάμεσες λύσεις θα εφαρμοστούν μέχρι την αποκατάσταση ώστε τα δεδομένα από τον σταθμό του Άργους να σταθμίζονται ως προς την απόκλισή τους από τις πραγματικές θερμοκρασίες στον τόπο των καλλιεργειών και να μην δημιουργείται ο κίνδυνος να μην αποζημιωθούν παραγωγοί οι οποίοι όντως υπέστησαν ζημιά από ακραίες θερμοκρασίες».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button